Home MAGAZIN OTKRIVENI ZAPANJUJUĆI PODACI: “MILO UHAPSIO AMFILOHIJA DA BI GA ZARAZIO KORONOM” (VIDEO)

OTKRIVENI ZAPANJUJUĆI PODACI: “MILO UHAPSIO AMFILOHIJA DA BI GA ZARAZIO KORONOM” (VIDEO)

1351
0
SHARE

Poslanica Demokrata, Valentina Minić kazala je da je prilikom današnjeg hapšenja Amfilohija došlo do kršenja propisa i usvojenih mera preventivne zaštite od virusa korona.

„Sudeći po fotografijama i video zapisima koje javnosti stavljamo na uvid, prilikom nezakonitog hapšenja Mitropolita crnogorsko-primorskog sa sveštenstvom, došlo je do grubog i veoma opasnog kršenja propisa i usvojenih mera preventivne zaštite od virusa korona.

Naime iz video materijala sa lica mesta jasno se vidi kako službenik Uprave policije bez zaštitnih rukavica sačinjava zapisnik, a zatim istu olovku i hartiju daje Mitroplolitu crnogorsko–primorskom, kršeći i socijalnu distancu.

Zatim iz fotografije koja je napravljena nedugo zatim u prostorijama Uprave policije, jasno se vidi službenik kako na nepropisnoj udaljenosti, bez ikakave zaštitne opreme prolazi neposredno pored Mitroplota crnogorsko-primorskog“, kazala je Minić.

Ona naglašava da „Mitropolit po godinama starosti spada u rizičnu grupu posmatrano iz ugla opasnosti od zaraze koronavirusom i da se prema toj grupi mora postupati sa posebnom pažnjom i većim oprezom“.

„Iz ovakvog neprofesionalnog i krajnje rizičnog po zdravlje ponašanja službenika Uprave policije, može se zaključiti da je u pitanju krajnji nemar ili namjera. Ukoliko bi neko želeo da namerno prenese i proširi zarazu, upravo bi se ovako ponašao.

Zato pozivamo Savet za građansku kontrolu policije, da odmah bez odlaganja ispita sve okolnosti slučaja, naročito komandni lanac u ovom slučaju, kao i nepropisno ponašanje službenika Uprave policije i da zatraži sankcionisanje ovakvog ponašanja, jer je potpuno jasno da su ovakvo postupanje policije naredili Duško Marković i Milo Đukanović lično“, zaključila je Minić.

Podsećamo, više sveštenika i građana dovedeno je danas u Centar bezbednosti Podgorica radi prikupljanja obaveštenja o okolnostima okupljanja ispred verskih objekata.

Pogledajte video:

(Sputnik)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here