Home MAGAZIN MEDOJEVIĆ O KRIVOKAPIĆU: ISTORIJA ĆE GA UPAMTITI KAO LAŽOVA I IZDAJNIKA- PROGLASIO...

MEDOJEVIĆ O KRIVOKAPIĆU: ISTORIJA ĆE GA UPAMTITI KAO LAŽOVA I IZDAJNIKA- PROGLASIO SRBE ZA GENOCIDNE PA IH POZIVA NA MORE

417
0
SHARE

Predsednik Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP) Vladimir Joković inicirao je sa predsednikom Demos-a Miodragom Lekićem sastanak lidera parlamentarne većine, koji će biti održan u četvrtak, 23. juna.

Podsetimo, Demokratski Front je jasno poručio da za njih Zdravko Krivokapić više nije premijer.

Frontovci navode da je premijeru Krivokapiću najlakše da dodatno ugrozi i ovo malo krhke stabilnosti između delova parlamentarne većine i izvršne vlasti, kao i da po svemu što je dosad uradio, odnosno nije uradio, ne zaslužuje da više bude premijer.

Jedan od lidera DF Milan Knežević ističe da je politika Zdravka Krivokapića šizofrenam posebno prema Srbiji, Republici Srpskoj i Rusiji.

On (Krivokapić), navodi Knežević, poziva građane Srbije i Republike Srpske da dođu na more, iako su ih par dana pre toga proglasili za genocidne stvarajući osnove da se ukine Republika Srpska.

– Potpuno jedna šizofrena situacija koja je dodatno ugrozila i našu turističku sezonu, a da ne govorim o tome da je naš premijer nekih mesec i po dana ranije, u razgovoru sa ministrom Lavrovom kada je zatražio 300.000 vakcina, dva sata nakon toga uveo nove sankcije Rusiji”, rekao je Knežević.

Ocenio je da su svi oni koji mogu da pomognu crnogorsku privredu kroz turističku sezonu

u ovom trenutku zbunjeni i da je teško da mogu da razumeju situaciju da neko može da ih poziva na odmor, a istovremeno ih proglašava za genocidan narod.

Naglasio je da donošenje rezolucije o Srebrenici i smena ministra Leposavića nije mogla da se spreči i da su upozoravali Krivokapića da se time ulazi u duboku institucionalnu krizu.

– U ovom trenutku, osim krize u vladi, koja je evidentna i očigledna već mesecima, sada imamo i krizu u parlamentu, jer je Demokratski front nakon tog izglasavanja napustio Skupštinu Crne Gore i potpuno je pitanje zbog čega je ovako krhka parlamentarna većina otpočela antisrpsku politiku i to na način da se sukobljava sa onima koji su pobijedili na izborima 30. avgusta – kazao je Knežević.

Ocenio je da su ovakvoj situaciji u Crnoj Gori doprinele NATO ambasade i da mu se čini da je rezolucija najmanje pisana u Crnoj Gori.

Predsednik crnogorskog Pokreta za promene (PzP) Nebojša Medojević bio je još brutalniji. On je pozvao premijera Zdravka Krivokapića da, kako je rekao, “spasi svoju porodicu, crkvu, narod i državu” i odmah podnese ostavku.

Medojević je rekao da je Krivokapić doveo zemlju u stanje haosa i ocenio da će ga, kako je naveo, “istorija upamtiti kao lažova i izdajnika”.

S druge strane, Predsednik Skupštine i lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić u više navrata ponovio je da premijer Zdravko Krivokapić ne treba da podnese ostavku i da ima punu podršku Demokrata.

Demokrate ističu da je Krivokapić bio nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” koja je ostvarila 27 mandata.

– Predvodio je listu i vodio kampanju, a nije imao nijednog svog čoveka u prvih 30 na listi. Tada, u izbornoj kampanji, nisam čuo ovakve reči na račun  Krivokapića od dela onih koji su sa njim činili koaliciju – naveo je Bečić.

Da li će Krivokapić biti smenjen ponajviše zavisi od URA i Dritana Abazovića, koji se u nekim krugovima, pa čak i u Frontu, pominje kao novi premijer Crne Gore.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here