Home MAGAZIN KORONA EKSPLODIRALA U ITALIJI: 5.000 ZARAŽENIH U JEDNOM DANU- U HRVATSKOJ ANGAŽOVANA...

KORONA EKSPLODIRALA U ITALIJI: 5.000 ZARAŽENIH U JEDNOM DANU- U HRVATSKOJ ANGAŽOVANA VOJSKA- SRBIJI SE SPREMA ISTO..!

620
0
SHARE

Ako se nastavi ovim tempom, a struka upozorava da smo se ponovo prilično opustili, drastičan porast broja zaraženih je neminovan.

Pogledajmo samo kako je taj skok izledao u julu i sitaciju iz juna koja je tome prethodila i koliko liči na sadašnju:

Osim toga dva naša stručnjaka, epidemiolozi i članovi Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa dr Branislav Tiodorović i dr Predrag Kon najavili su treći pik epidemije korona virusa za novembar.

Novi udar u novembru

– Novi udar korone u Srbiji očekuje se u novembru, sada smo u pripremama za taj najteži period. Trenutno je važno kontrolisati poštovanje svih donetih propisa, a u budućnosti bi i neke preporuke mogle da pređu u obavezne mere – rekao je pre nekoliko dana dr Kon gostujući na TV Prva.

Time je potvrdio i ono što je krajem septembra predvideo i dr Tiodorović.

– U novembru, kada dođu hladniji dani, neminovan je skok broja zaraženih od korone. Od našeg opreza zavisi koliko će to biti i zato smo odlučili da i dalje ne dozvoljavamo velika okupljanja i da samo postepeno ublažimo mere – rekao je on tada.

Međutim, ne da mere nisu ublažene, nego su čak i pooštrene, s obzirom na to da nam tako diktira trenunta epidemiološka situacija, odnosno taj porast broja zaraženih već imamo.

Tako je Krizni štab, usled pogoršane epidemiološke situacije, doneo odluku da svi ugostiteljski, trgovinski i zanatski objekti, uključujući i one sa baštama, u celoj Srbiji mogu da rade do 23 časa, umesto do jedan sat posle ponoći. Ta odluka važi od juče, a na ovom linku pogledajte koje još sve mere važe u Srbiji, a mnogi su ih izgleda zaboravili.

Uz to otvoren je i viber broj – 064/8811405 na koji građani mogu putem viber aplikacije da prijave nepoštovanje epidemioloških mera, naročito u ugostiteljskim objektima i drugim mestima gde se okuplja veći broj gradana, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Takođe, nadležne službe će od danas pojačano kontrolisati ugostiteljske objekte, a od juče se sa tim startovalo u gradskom prevozu.

(Blic)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here