Home MAGAZIN KAKO JE UHAPŠEN BRANO MIĆUNOVIĆ- KUM MONTENEGRO PODZEMLJA, KOJI ČUVA PRILAZE ĐUKANOVIĆU…

KAKO JE UHAPŠEN BRANO MIĆUNOVIĆ- KUM MONTENEGRO PODZEMLJA, KOJI ČUVA PRILAZE ĐUKANOVIĆU…

733
0
SHARE

Nikšićanin Brano Mićunović priveden je juče na saslušanje i protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja, objavila je podgorička Borba.

On neće biti jedini koji će biti priveden u akciji policije, a ispituje se da li oružje koje je pronađeno ima veze sa pripremanjem nekih krivičnih dela.

Sa njim je privedeno još nekoliko ljudi iz obezbeđenja kod kojih su pronađena dva pištolja.

Dodaje se da je automobil Mićunovića zaustavila policijska patrola na kružnom toku na ulazu u Budvu.

Ova vest šokirala je ne samo crnogorsku, već i javnost u celom regionu, s obzirom na to da je reč o čoveku za kojeg decenijama važi da se njegovo ime ne izgovara olako.

Od trenutka kada su krenule priče o tome da je Crna Gora „švercerska Meka“, ime ovog Nikšićanina je u podgoričkim i regionalnim medijima pminjano zajedno sa Milom i Acom Đukanovićem, Veselinom Barovićem, Ratkom Kneževićem, Stankom Subotićem…

Ime Brana Mićunovića je prvi put u medije dospelo kada je 1983. godine u Nemačkoj ubijen Stjepan Đureković, bivši direktor marketinga hrvatske Ine, a za čije ubistvo su mnogo godina kasnije na doživotne robije u Nemačkoj osuđeni bivši pripadnici jugoslovenske tajne policije Josip Perković i Zdravko Mustač.

Mićunović, zvanično, nije pripadao nijednoj političkoj partiji, što ne znači da je bio politički pasivan.

U jesen 1992. godine, preneli su tada mediji, nije mu se dopala ideja da Vojislav Šešelj u Nikšiću održi stranački skup, pa ga je sa svojom družinom čekao na prilazu gradu.

Miting radikala nije održan.

Deset godina kasnije, 2002. godine, Šešelj ga je optužio za umešanost u kriminal i ubistva Gorana Žugića, savetnika crnogorskog predsednika za bezbednost.

Šešelj je, kako su preneli mediji, tada rekao da je Mićunović toliko moćan da je „pravi predsednik Crne Gore“, koji „drži u šaci“ i samog Mila Đukanovića.

Mićunović je, prema pisanju medija, u vreme NATO bombardovanja štitio tadašnjeg lidera DS-a Zorana Đinđića, koji je to vreme proveo u Crnoj Gori.

Inače, kada god su mediji pokušavali da objasne mrežu organizovanog kriminala koja drma Balkanom i šire, gotovo u svakom tekstu Brano Mićunović je bio na prvom mestu, predstavljući ga kao čoveka od kojeg sve zavisi, kao i da ima i svoju vojsku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here