Home MAGAZIN JEDINICE RUSKE 58. ARMIJE SA KAVKAZA STIGLE NA KRIM- POČINJU BORBE ZA...

JEDINICE RUSKE 58. ARMIJE SA KAVKAZA STIGLE NA KRIM- POČINJU BORBE ZA OVA TRI GRADA!

530
0
SHARE

NA KRIM su stigli pripadnici jedinica iz sastava ruske 58-me armije koja je u avgustu 2008-me odigrala glavnu ulogu u razbijanju snaga Gruzije koje su izvršile agresiju na Republiku Severnu Osetiju.

Komanda 58-me je u Vladikavkazu, a nije teško zamisliti da su njene udarne jedinice stigle na Krim zbog skorih vojnih operacija severno od „zlatnog poluostrva“.

Izraelski vojni ekspert Jakov Kedmi pretpostavlja da će prva meta biti luka Očakov koja se nalazu u ušću Dnjepra u Crno more. A da će odmah potom na red doći Nikolajev.

Doduše, Kedmi dopušta i mogućnost da posle Očakova odmah usledi „operacija Odesa“. Zbog uspostavljanja veze sa Pridnjestrovljem i izbijanja na ušće Dunava.

Pojavile su se, međutim, indicije da bi Očakov i Nikolajev mogu da budu dve faze iste operacije.

Ruska flota je udarima „Kalibara“ uništila 10 haubica M777 i do 20 oklopnih vozila koje je Zapad isporučio Ukrajini u krugu fabrike transformatora na periferiji Nikolajeva.

Da ovaj grad nije slučajno meta, potvrđuje i napad istim krstarećim raketama na komandno mesto ukrajinske armije u zoni između Nikolajevske i Zaporoške oblasti. A završio se sa 50-ak ubijenih generala, među kojima je bio i jedan iz kijevskog Generalštaba, i drugih ukrajinskih oficira.

Ukrajinci su u samom Donbasu, očekivano, u sve većim problemima.

NJeni koji su se bili zabarikadirali u krugu severodonjecke fabrike „Azot“ traže pregovore o uslovima kapitulacije. Pre njih su se kod Metelkina predali ostaci bataljona „Ajdar“ koji Donbas pamti samo po zlu.

Jedna od jedinica koje brane Lisičansk (preko 100.000 stanovnika) ostavila je teško naoružanje i napustila položaje.

Ruska avijacija je toku poslednja 24 sata visokopreciznim udarima razbila ukrajinski železnički ešalon sa ljudstvom i tehnikom, uništivši preko 100 ukrajinskih vojnika, 30 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila. Taj ešalon se kretao iz Vladimir-Volinskog ka zoni borbenih dejstava u Donbasu, a napadnut je u blizini železničke stanice Gubiniha u Dnjepropetrovskoj oblasti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here