Home MAGAZIN ISTORIJSKA PRESUDA: OSUĐEN VUČIĆ U PROCESU PROTIV OBRADOVIĆA!

ISTORIJSKA PRESUDA: OSUĐEN VUČIĆ U PROCESU PROTIV OBRADOVIĆA!

833
0
SHARE

Pored toga što je termin „fašista“ uvredljiv za tužioca kao pojedinca, on je uvredljiv i za tužioca kao predsednika političke partije koja je u momentu davanja izjave bila parlamentarna, budući da označavanje predsednika jedne političke stranke kao fašiste od strane predsednika Republike upućuje i na potencijalnu nezakonitost rada stranke čiji je on predsednik, s obzirom na to da je čl. 2 Zakona o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih simbola i obeležja (Sl. Glasnik RS, br. 41/2009) propisano da se zabranjuju manifestacije isticanja simbola ili obeležja ili bilo kakvo drugo delovanje pripadnika neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja (stav 1), te se propisuje pokretanje postupka za brisanje iz registra takve organizacije ili udruženja“.

Ovim povodom Boško Obradović izjavio je sledeće: „Ovo je veliki dan i istorijski trenutak kada je nezavisno sudstvo u Srbiji donelo prvu sudsku presudu protiv Aleksandra Vučića kao ne samo pojedinca već i simbola aktuelne vlasti. Ovom presudom je odbranjena moja čast i ovo je velika satisfakcija za mene lično, moju porodicu i Srpski pokret Dveri u celini.

Niti smo fašisti niti smo lopovi, niti predsednik SNS i Srbije sme tako da nas naziva u medijima bez ikakvih dokaza.

To što u Srbiji vlada fasadna demokratija, što nema slobode medija i poštenih izbora, što su institucije zarobljene, ne znači da predsednik SNS može da radi šta hoće i da se svakodnevno preko režimskih medija obračuva sa političkim neistomišljenicima, ili izdaje takve naloge svojim horovima.

Pozivam Aleksandra Vučića da se izvini zbog ovih reči, a sve režimske medije da prenesu vest o ovoj presudi.

Koristim se prilikom da se zahvalim uglednom beogradskom advokatu Vladimiru Todoriću na ovoj pravnoj pobedi i istorijskoj presudi, kao i svim ljudima koji nisu verovali u

Vučićeve laži i koji su mi pružali podršku sve ove godine. Ovo je veliki dan nade i za sve druge koji su maltretirani, oklevetani i provučeni kroz brojne negativne kampanje pod ovom vlašću da će i oni dočekati pravdu.

Ovo je dokaz da je pravda spora, ali dostižna. Kao što je u prvom stepenu završen ovaj prekršajni sudski postupak, tako će uskoro biti pokrenuta i krivična odgovornost svih onih iz aktuelne vlasti koji su ogrezli u kriminal i korupciju a danas izgledaju tako nedodirljivi.

Pravda je danas važnija Srbiji od hleba, a nepravda i odsustvo poštenog sistema je jedan od najvećih razloga zašto mladi i visokoobrazovani odlaze iz ove zemlje. Neka bi ovaj današnji dan označio veliki početak promene sistema u Srbiji koja tek dolazi.

Konačno, ova presuda vraća veru u srpsko sudstvo, njegovu nezavisnost i budućnost vladavine zakona i pravde u Srbiji. Nova godina nije mogla početi većim simboličkim činom za sve gladne i žedne pravde u našoj zemlji.

Neka ova istorijska presuda postane vesnik jedne nove epohe u srpskoj istoriji koja će nam konačno svima doneti vladavinu prava i odgovornost političara na vlasti za izgovorene laži i učinjena krivična dela“.

(info dveri)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here