Home MAGAZIN IŠČENKO OTKRIO ŠTA SE SPREMA: “VLAST U UKRAJINI USKORO NEĆE NIŠTA KONTROLISATI...

IŠČENKO OTKRIO ŠTA SE SPREMA: “VLAST U UKRAJINI USKORO NEĆE NIŠTA KONTROLISATI VAN KIJEVA”

504
0
SHARE

Politikolog Rostislav Iščenko komentarisao je razvoj političke degradacije, koja se primećuje u Ukrajini.

Državni puč u Ukrajini, koji se dogodio nakon Evromajdana, doveo je na vlast u zemlji novu političku elitu, čije su akcije izazvale proces brze degradacije zemlje.

Istovremeno, može se primetiti da se ovaj trend nije promenio ni nakon izbora Vladimira Zelenskog za šefa države, koji je zapravo nastavio destruktivnu liniju ponašanja svog prethodnika Petra Porošenka.

U autorskom članku objavljenom na portalu Ukraina.ru, politikolog Rostislav Iščenko je skrenuo pažnju na činjenicu da raspad državnih struktura Ukrajine sada poprima snažan karakter.

Stručnjak je naglasio da Kijev još nije preduzeo drastične korake ka normalizaciji odnosa sa milicijom Donbasa. Kao rezultat, ne samo u Ruskoj Federaciji, već i u Nemačkoj i Francuskoj, raste nezadovoljstvo sabotažom sporazuma iz Minska od strane kijevskih vlasti.

Politikolog je rekao da je „na Zapadu došlo do katastrofalnog raskola između desničarskih konzervativaca i levo-liberalnih globalista, koji su u Sjedinjenim Državama već na ivici građanskog rata“, i negativno utiču na situaciju u Evropi.

Kao rezultat ovog procesa dolazi do „naglog smanjenja pažnje Zapada prema Ukrajini“,

kao i do pada nivoa zainteresovanosti za rešavanje problema Kijeva. Istovremeno, Iščenko je ukazao na opasnost da se ova situacija razvije veoma loše za Ukrajince.

„Bez starateljstva i finansijske podrške Zapada, raspad ukrajinskih državnih struktura poprimio je snažan karakter“, rekao je Iščenko ovom prilikom.

Istovremeno, ukazao je na nekoliko opcija za dalji razvoj događaja, koji prete da fragmentiraju političku strukturu ukrajinske države do situacije „kada će neki regioni živeti u jednom sistemu, a drugi – u drugom“.

Rezimirajući trenutno stanje stvari u Ukrajini, ekspert je došao do zaključka da će kao rezultat toga kijevske vlasti „ili izgubiti međunarodni legitimitet, ili neće kontrolisati zemlju izvan vladine četvrti u Kijevu, ili oboje istovremeno“.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here