Home MAGAZIN GORI CRNA GORA: NAROD IZAŠAO NA ULICE I NE POVLAČI SE! SUZAVCI,...

GORI CRNA GORA: NAROD IZAŠAO NA ULICE I NE POVLAČI SE! SUZAVCI, DETONACIJE, KAMENOVANJE POLICIJE.. (VIDEO)

2371
0
SHARE

U više gradova Crne Gore u toku su protesti zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sveštenika Srpske pravoslavne crkve U Nikšiću.

Policija pokušava da spreči proteste, upotrebila je suzavac, postavlja blokade ali građani ne odustaju.

Protesti se, kako objavljuju građani na društvenim mrežama, održavaju u Nikšiću, Beranama, Budvi i Pljevljima.

Na glavnim gradskim ulicama u Pljevljima nalazi nekoliko hiljada ljudi koji uzvikuju: „Ne damo svetinje“.

Prema informacijama čitaoca tog portala, policija pokušava da blokira raskrsnice, ali okupljeni građani nastavljaju da izražavaju nezadovoljstvo povodom hapšenja vladike Joanikija i sveštenika Srpske Pravoslavne Crkve.

Nikšićka policija je sinoć, posle litije koja je održana povodom slave Sveti Vasilije Ostroški, privela episkopa budimljansko-nišićkog Joanikija i sveštenike.

Episkopu Joanikiju i sedmorici nikšićkih sveštenika je nakon saslušanja određen pritvor do 72 sata. Policija im je prethodno uručila naloge za saslušanja u Parohijskom domu, kako bi prikupili informacije o Svetovasilijevskoj litiji.

Večeras je došlo do sukoba policije i građana u Nikšiću. Kako javlja dopisnik “Novosti” u gradu vlada haotično stanje, policija je bacila suzavac, a narod odgovara kamenicama.

I u Pljevljima je policija bacila suzavac na okupljene građane, a prema prvim informacijama u sukobima je povrešeno jedno dete.

(Mediji)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here