Home MAGAZIN FOREIGN AFFAIRS: POČINJE ERA SUKOBA- EVROPA NEĆE BITI NI CELA, NI MIRNA,...

FOREIGN AFFAIRS: POČINJE ERA SUKOBA- EVROPA NEĆE BITI NI CELA, NI MIRNA, NI SLOBODNA

535
0
SHARE

UTICAJNI list američke liberalne vladajuće garnitue – Foreign Affairs – otvoreno je postavio pitanje: za koga će vreme raditi ako se situacija sa Ukrajinom razvuče na neodređeno vreme?

I objavio sopstveni zaključak: počinje era sukoba, u nizu; Evropa neće biti ni slobodna, ni cela, ni mirna; NATO će smisliti šta da radi u slučaju večnih neprijateljstava sa Rusijom; invazija ukrajinskih izbeglica će se nastaviti, a oni će možda odlučiti da se zauvek nasele u Evropi“.

Liberalni „Komunist“ dalje rezonuje ovako: glad će zavladati širom sveta, povećavajući nestabilnost, a narodi koji su udaljeni od Ukrajine mogu zapasti u krize koje će razbiti i njihov san o „elegantnom izlasku“ iz pandemije.

U članku Foreign Affairs se podseća: samo 37 zemalja je uvelo sankcije Rusiji, a svet je mnogo veći.

I nastavlja: sirovine će nastaviti da poskupljuju, cenu će plaćati pre svega Evropljani, a na kraju će ipak opšta podrška Ukrajini opasti. Sve jači će biti glasovi koji će tražiti da Kijev potpiše mir pod bilo kojim uslovima jer će beskrajni rat neizbežno uveliko smetati i društvima koja žive u blagostanju.

Foreign Affairs ne krije da rat može dojaditi i samim Ukrajincima, ali pretpostavlja da će se to dogoditi „tek posle godina bitaka“.

Šta američki list nudi u ovako neprijatnoj situaciji.

Navodi da će zapadni političari morati aktivno da objašnjavaju svom stanovništvu zašto je dugotrajni rat u Ukrajini „fundamentalan za budućnost slobodnog sveta“.

Foreign Affairs u suštini predlaže da beskrajno ispiranje zapadnih mozgova u korist večnog rata.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here