Home MAGAZIN Dr NESTOROVIĆ U ŠOKU: HOĆE DA MU ODUZMU LICENCU ZA RAD, A...

Dr NESTOROVIĆ U ŠOKU: HOĆE DA MU ODUZMU LICENCU ZA RAD, A SVE ZBOG..

1458
0
SHARE

Omiljeni dečji pulmolog na udaru.

Doktoru Nestoroviću hoće da uzmu licencu samo zato što je stao na branik u borbi protiv koronavirusa. Etički komitet Lekarske komore Srbije (LKS) sledeće sedmice raspravljaće o zahtevu grupe članova da se poznati profesor i pulmolog javno osudi zbog izjava koje je davao kao član kriznog štaba. A ta javna osuda, u krajnjem ishodu, značila bi da mu se oduzme pravo na rad.

Na sve to profesor Nestorović ima jasan odgovor.

– Sad kad je prošla epidemija i kad se ispostavilo da sam za sve bio u pravu, ispao sam najneetičniji doktor u Srbiji zato što sam bio na konferenciji za novinare sa Vučićem – poručio je juče Nestorović.

Pod izgovorom da brane profesiju, nekoliko doktora je podnelo zahtev etičkom odboru Lekarske komore Srbije da se preispitaju javni nastupi Nestorovića u vreme epidemije korone.

Inicijator za podnošenje zahteva je dr Đorđe Alempijević, redovni profesor sudske medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a podržalo ga je još šest kolega i jedna doktorka u penziji.

Nestorović kaže da su se tu preklopili različiti interesi, i smatra da im najviše smeta što se ispostavilo da je bio u pravu za sve što je rekao u vezi sa koronom.

– Podnose zahtev sad kad se epidemija završila, kad je sve prošlo i ispostavilo se da sam bio u pravu. Jesam li rekao da će epidemija trajati tri meseca, da virus nije mnogo opasan, da će smrtnost biti mala, da će umreti 250 ljudi. Sad ih, čini mi se, najviše nervira što sam za sve bio u pravu – rekao je čuveni pulmolog.

Nestorović, inače vrstan i omiljeni dečji pulmolog, dobitnik je mnogobrojnih priznanja za svoj rad i kao akademik Lekarskog društva Srbije.

Roditelji mališana koje je lečio imaju samo reči hvale za njega, njegov rad i brižan odnos prema pacijentima. Popularnost koju je kao član kriznog štaba za borbu protiv KOVID-19 stekao, kako se čini, najviše pogađa neke njegove kolege.

Kako piše u zvaničnom zahtevu koji je podnet etičkom odboru Nestorović je “svojim javnim nastupima kao član kriznog štaba za suzbijanje epidemije KOVID-19 narušavao ugled i nanosio štetu lekarskoj profesiji, kao i zdravstvu u celini”.

Predsednik Lekarske komore Srbije Milan Dinić objašnjava za da svaki lekar ima pravo da podnese zahtev etičkom odboru protiv kolege, ali da on lično ne želi da se izjašnjava o Nestoroviću.

– Ne mogu da se izjašnjavam jer bih u tom slučaju negirao postojanje i suštinu etičkog odbora, koji je potpuno nezavisan – rekao prvi čovek LKS.

(Republika)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here