Home AKTUELNO VUČIĆ RAZGOVARAO SA LAVROVIM PA IZMENIO TRANSKRIPT- RUSI HITNO REAGOVALI- EVO ŠTA...

VUČIĆ RAZGOVARAO SA LAVROVIM PA IZMENIO TRANSKRIPT- RUSI HITNO REAGOVALI- EVO ŠTA JE POKUŠAO DA SAKRIJE..

1253
0
SHARE

Aleksandar Vučić je danas imao telefonski razgovor sa Sergejom Lavrovim, a saopštenje koje je njegova kancelarija izdala o ovom događaju, ne odgovara činjeničnom stanju.

Zbog toga je, mimo uobičajenog pravila, kancelarija Sergeja Lavrova morala da izda saopštenje sa transkriptom, koje se razlikuje od onoga što je Vučić objavio. Konkretno, prećutao je insistiranje Rusije da je jedino moguće rešenje za Kosovo i Metohiju Rezolucija 1244 UN.

Saopštenje kancelarije Sergeja Lavrova:

„Danas, 6. septembra održan je telefonski razgovor između Ministra spoljnih poslova S.V: Lavrova sa Predsednikom Republike Srbije A. Vučićem.

Sa obe strane je izražena usmerenost ka svestranom razvoju odnosa strateškog partnerstva i političkog dijaloga u skladu sa dogovorima predsednika dveju država.

A. Vučić je informisao o rezultatima sastanka u Vašingtonu i predstojećim razgovorima u Briselu.

U kontekstu provere da li se i dalje poklapamo u pogledima o problemu Kosova, istaknuta je neizmenjena pozicija Rusije u korist dugotrajnog i čvrstog regulisanja na osnovu

rezolucije SB UN 1244″, stoji u saopštenju kancelarije Sergeja Lavrova.

Ovo novo skandalozno diplomatsko ponašanje Aleksandra Vučića, prokomentarisao je i dr prof Dejan Mirović.

– Nakon ovakvih razgovora uvek jedna strana izda saopštenje. Najčešće viši po rangu u razgovoru. Logično, zašto bi obe strane pisale istu izjavu. Tokom razgovora se dogovori sadržaj. Ovo je dokaz da naša strana ili nije ispoštovala dogovor ili Rusi smatraju da nije rekla suštinu sadržaja razgovora. Zato su ga korigovali istovetnim saopštenjem koje se razlikuje u poslednjoj rečenici – 1244!

Takođe, ima još jedna razlika. U Vučićevom saopštenju se pominje poseta Putina Srbiji. U ruskom saopšenju toga nema – objasnio je Mirović.

(Srbin.info)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here