Home AKTUELNO VELIKI UDAR: STRUČNJACI UPOZORAVAJU DA SLEDI DRASTIČAN PAD STANDARDA..!

VELIKI UDAR: STRUČNJACI UPOZORAVAJU DA SLEDI DRASTIČAN PAD STANDARDA..!

455
0
SHARE

Poslednjih nedelja, cene osnovnih životnih namirnica i goriva drastično su skočile. Za naredni period se najavljuje poskupljenje struje, komunalija, gasa… Stručnjaci kažu da uz dalja poskupljenja sledi – pad standarda.

Podaci pokazuju da se može očekivati skok cene gasa, grejanja, Infostana, javnog prevoza. Pojedini mediji prenose da Kragujevčani mogu da očekuju poskupljenje odvoženja smeća. Tu uslugu bi ubuduće mogli da plaćaju 8,4 dinara umesto sadašnjih sedam dinara po kvadratu stana ili kuće.

Istu uslugu skuplje bi mogli da plaćaju i oni koji žive u Novom Pazaru. U tom gradu se očekuje i poskupljenje pijaće vode. Isti scenario predstoji i opštini Bečej.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Cene usluga je podigao MTS, ali i Supernova. Paketi koji sadrže internet, televiziju, fiksnu i mobilnu telefoniju – u MTS-u su skuplji od 200 do 1.000 dinara. Te cene kompanija je pokušala da kompenzuje i povećanjem brzine interneta uz uvođenje novih mobilnih tarifa, dok je Supernova povećala cene paketa od 150 do 400 dinara.

„Hrana je evidentno već poskupela i ja mislim da će tek da poskupi, zimnica – pitanje je šta će ove godine moći da se sprema i u kojim količinama, tako da će to biti vrlo veliki

udar na domaćinstva, nadam se da će država imati sluha da malo pokuša da ublaži neke mere – da li da snizi poreze na imovinu, da li da zamrzne cene komunalija, neke cene moraju malo da se kontrolišu, inače nam sledi drastičan pad standarda kod stanovništava“, naglasio je Milorad Filipović, profesor Ekonomskog fakulteta.

Iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije kažu da je u ovom trenutku nezahvalno očekivati da Srbiju zaobiđe poskupljenje, s obzirom na situaciju u Ukrajini. Navode i da bi država trebalo da uvede novi paket mera, koji bi zaštitio građane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here