Home AKTUELNO (UŽIVO) U SRBIJI VANREDNO STANJE, 55 OBOLELIH OD KORONA VIRUSA- EVO ŠTA...

(UŽIVO) U SRBIJI VANREDNO STANJE, 55 OBOLELIH OD KORONA VIRUSA- EVO ŠTA NE ZNATE..

1261
0
SHARE

Situacija sa korona virusom ne smiruje. Sve više zemalja širom sveta uvodi vanredno stanje kako bi sprečilo širenje pošasti koja je odnela više od 6.513 života.

Broj zaraženih u svetu je 169.387, ali treba napomenuti i da broj izlečenih raste iz dana u dan i trenutno iznosi 77.257.

* U Srbiji u nedelju uvedeno vanredno stanje
* Zatvorene škole, vrtići i fakulteti
* U svetu više od 170.000 zaraženih
* Umrlo 6.523 ljudi, ozdravilo 77.778
* Crna Gora zatvorila granice
* U Sloveniji na snazi vanredne mere

Iz časa u čas:

11:38 Ozdravila prva žena obolela od korona virusa u Severnoj Makedoniji

Prva osoba obolela od korona virusa u Severnoj Makedoniji biće puštena danas kući, nakon što se nakon drugog testiranja pokazalo da je izlečena, saopštilo je severnomakedonsko Ministarstvo zdravlja.
11:21 Prazni rafovi i u Švajcarskoj, najgora situacija u kantonu Tićino

Švajcarska je još jedna u nizu evropskih zemalja koja je uvela drastične mere kako bi sprečila širenje korona virusa. Kako je broj obolelih za 24 sata skočio skoro za 1.000, u nedelju je broj zaraženih bio iznad 2.200, dok je 14 ljudi umrlo.

11:06 Slovenci mogu u Hrvatsku, osim iz Bele Krajine

Slovencima ce biti zabranjen ulazak u Hrvatsku ili će im biti određen 14-dnevni karantin samo ako dolaze iz pograničnog regiona Bela Krajina, saopštile su hrvatske vlasti.

10:58 Najrizičniji period za Italiju

U Italiji je do sada potvrđeno više od 24.000 slučajeva zaraženih virusom Covid-19, a najveća pažnja usmerena je na najteže pogođen region Lombardiju, gde je taj virus do sada odneo život više od 1.200 ljudi.

Italijanski premijer Ðuzepe Konte rekao je, pozivajući se na izjave lekara, da „još nije vrhunac epidemije“, ističući da je Italija „ujedinjena u najrizičnijim periodu“.

10:57  Uz više discipline, brže će se prevazići kriza

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc poručio je danas građanima da i od njihove discipline zavisi brzina kojom će epidemija korona virusa biti savladana.

10:56 Merenje temperature svakome ko uđe u Belu kuću

Bela kuća od danas uvodi nove mere kako bi zaštitila predsednika Donalda Trampa i njegovi osoblje tokom epidemije korona virusa, među kojima je merenje temerature svakome ko uđe u kompleks, od posetilaca do novinara.

10:26 Broj zaraženih u Mađarskoj porastao na 39

Prema zvaničnim podacima, među zaraženima je 29 mađarskih državljana, jedan Britanac i devet Iranaca.

10:10 Nipošto je otvarajte ovih 14 sajtova o korona virusu!

Poslednjih nedelja, sa sve većim širenjem korona virusa i proglašnjem globalne pandemije, stručnjaci i mediji širom sveta se trude da pravovremeno i istinito informišu stanovništvo svojih zemalja o trenutnom stanju epidemije u svakoj od zemalja i daju stručne savete o merama zaštite koje bi trebalo preduzeti.

10:07 Crna Gora i dalje odoleva virusu

Crna Gora i dalje je jedina zemlja u regionu, ali i u Evropi, koja još uvek nije prijavila nijedan slučaj korona virusa, mada je zemlja uvela niz dodatnih mera kako bi sprečila njegovu pojavu. Sa druge strane, broj obolelih porastao je u celom regionu, a Mađarska i Slovenija su prijavile prve smrtne slučajeve.

10:06 Potpuni haos na aerodromima u SAD

Na najvećim američkim aerodromima vlada potpuni haos jer se veliki broj Amerikanaca vraća iz evropskih zemalja pogođenih korona virusom.

10:03 Rusija zatvara granicu sa Belorusijom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here