Home AKTUELNO UVOD U GRAĐANSKI RAT U SAD?! GRAĐANI S PUŠKAMA BRANE PRODAVNICE I...

UVOD U GRAĐANSKI RAT U SAD?! GRAĐANI S PUŠKAMA BRANE PRODAVNICE I PUMPE, OVAJ TINEJDŽER UBIO DVOJE LJUDI (VIDEO)

758
0
SHARE

Kajl Ritenhaus, star 17 godina, uhapšen je zbog optužbi za ubistvo prvog stepena, nakon što je upucao troje demonstranata, od kojih je dvoje umrlo, na protestu u Kenoši u Viskonsinu, javlja Njujork tajms.

Tinejdžer je bio naoružan puškom AR-15. Dolazi iz Ilinoisa i priveden je, te će biti optužen za ubistvo prvog stepena.

Da podsetimo, demonstranti već nekoliko dana protestuju na ulicama Viskonsina i drugih američkih država zbog ranjavanja Afroamerikanca Džejkoba Blejka, kog je policija upucala dok je ulazio u svoj automobil.

Nakon što se organizovani protest završio pošto je u 20 sati počeo policijski čas, policija je rasterala okupljene od policijski stanice, rekao je Koeri Elajdža iz Kenoše za Insajder.
Pošto su tokom protesta neke prodavnice okupirane, a brojni automobili zapaljeni, pojedini građani su uzeli stvar u svoje ruke, i oružje, te branili lokalne prodavnice, a neki se pozicionirali ispred benzinskih pumpi.

Negde oko ponoći, demonstranti i „milicija“ su se našli na istom mestu u sukobu, ali nasilja nije bilo, tvrdi Elajdža, koji je snimao protest.

Međutim, mladić koji je identifikovan kao Ritenhaus, bio je na tom području, delovalo je da nije pripadnik nijedne grupacije.
– Primećivao sam ga sve vreme. Nije izgledalo kao da je tamo sa nekim. Nije delovalo ni da je pretnja, ali sam pomislio da bi trebalo da držim oko na njemu – naveo je on.

Dodaje da je mladić u jednom trenutku projurio pored njega i da su se začuli pucnji. Dve osobe su upucane, jedna u glavu, i preminule su, dok je treća hospitalizovana.

Zločin je snimljen i postoje brojni snimci na kojima se vidi Ritenhaus.

Obožavao policiju

Kako piše Insajder, nekoliko sati i pre nego što je Ritenhaus zvanično imenovan za osumnjičenog, na društvenim mrežama pojavile su se brojne informacije o tinejdžeru.

Na njegovom Fejsbuku mogu se naći slogani „Blue Lives Matter“ (plavi životi su važni, aludira na policajce).

Na jednoj fotografiji iz 2017. je odeven kao kadet u policijsku uniformu.

I na njegovom Istragramu takođe stoji slogan „Blue lives matter“, ali je njegov nalog danas postao privatan.

Tramp šalje FEDERALNE SNAGE u Viskonsin

Američki predsednik Donald Tramp saopštio je da će poslati federalne snage i Nacionalnu gardu u grad Kenoša u državi Viskonsin, gde već tri dana traju protesti koji su izbili nakon što je policija pucala u Afroamerikanca Džejkoba Blejka u tom gradu.

Tramp je naveo da je razgovarao s guvernerom Viskonsina Tonijem Eversom, koji je prihvatio federalnu pomoć.

– Danas ću poslati federalne snage i Nacionalnu gardu u Kenošu kako bismo povratili red i mir – poručio je Tramp, a prenosi Rojters.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here