Home AKTUELNO UPOZORENJE IZ FRANCUSKE: SPREMA SE PROTERAVANJE PREOSTALIH SRBA SA KOSOVA I NJENO...

UPOZORENJE IZ FRANCUSKE: SPREMA SE PROTERAVANJE PREOSTALIH SRBA SA KOSOVA I NJENO PRIPAJANJE ALBANIJI!

1003
0
SHARE

Francuski pukovnik u penziji Žak Ogar upozorava da premijer  Kosova Aljbin Kurti planira da dovrši etničko čišćenje Srba u južnoj pokrajini!

Ogar kaže da Kurti na Zapadu ima bolju reputaciju od svojih prethodnika, ali da on suptilno pokušava da do kraja očisti  državu od Srba i da realizuje projekat ‘velike Albanije’.

– Kurti ima bolju reputaciju od svojih prethodnika, ali on suptilno pokušava da pojača i dovrši etničko čišćenje kosovskih Srba. Kurti sanja o spajanju Kosova s Albanijom, što bi bilo očigledno neprihvatljivo za Srbe, ali i za Ujedinjenje nacije – ističe Ogar, a prenosi ‘Kosovo onlajn’.

Francuski pukovnik dodaje da najava Prištine da će tužiti Srbiju za ‘genocid’ dokazuje da Albanci ne žele dijalog.

– Provokativne izjave iz Prištine očigledno ne mogu da povrate mir i dijalog. Upravo suprotno, to su izjave ekstremista koji žele da promene istoriju i koji prete miru – upozorava Ogar.

Komentarišući ove navode, Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost kaže da nema nikakve sumnje da je Kurti ekstremista.

– On nije politički racionalna osoba sa kojom može da se adekvatno razgovara, niti će doneti sreću albanskoj zajednici na Kosovu, sve dok korenito ne revidira političke stavove.

Srbi na Kosovu jesu ugroženi nakon njegovog dolaska na vlast. Međutim, treba biti svestan da u Beogradu nisu na vlasti ni Milošević ni Tadić ni Koštunica, tako da se Srbima nova ‘Oluja’ sigurno neće dogoditi – zaključuje Rajić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here