Home AKTUELNO UDARNO: Potonula ruska barža sa 1.500 tona tereta namenjenog Srbiji … DIVERZIJA?

UDARNO: Potonula ruska barža sa 1.500 tona tereta namenjenog Srbiji … DIVERZIJA?

488
0
SHARE

Barža natovarena sa 1.500 tona uglja iz Rusije potonula je u luci Konstanca, prenela je rumunska televizija Digi24.

Kako je izvestila ova televizija, barža je bila iz Nemačke i imala je srpskog vlasnika, a ugalj je trebalo da stigne u Srbiju.

Barža je bila natovarena sa skoro 1.500 tona uglja, na vezu 119 luke Konstanca, a zatim je odvezena na vez 99 kako bi se pridružila konvoju sa nekoliko barži koje je trebalo da krenu ka Crnomorskom dunavskom kanalu. Tamo je barža počela da vuče vodu i, iako su radnici pokušali da je ispumpaju, barža je potonula.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Pošto se incident dogodio u neposrednoj blizini veza, pomorski saobraćaj nije bio ugrožen, prenele su vlasti luke Konstanca. Rumunska pomorska uprava naredila je istragu, prenosi Digi24.

Prema navodima televizije, u ovom trenutku postoje dve hipoteze u vezi sa ovim incidentom: ili je u pitanju neispravan utovar robe ili pojava pukotine koja je dovela do situacije u kojoj bi barža zahvatila vodu i potonula.

Radnici su postavili graničnik kako roba ne bi stigla do mora. Iznad vode su se pojavili tragovi nafte, pa je obaveštena Ekološka straža. Rumunska pomorska uprava kontaktirala je brodovlasnika da ukloni ugalj i da baržu pusti na vodu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here