Home AKTUELNO UDARNO! FRANCUZI OTKRILI TAJNU KOJU CELA EVROPA KRIJE: MISTERIJA JAČANJA RUBLJE KRIJE...

UDARNO! FRANCUZI OTKRILI TAJNU KOJU CELA EVROPA KRIJE: MISTERIJA JAČANJA RUBLJE KRIJE SE U SRCU EU..

532
0
SHARE

Ruska Federacija je sprovela određenu ekonomsku strategiju, koja je Moskvi omogućila da minimizira posledice zapadnih sankcija, kao i da vrati nacionalnu valutu na prethodni nivo.

Ovaj zaključak je doneo francuski politikolog Aleksandar del Val, nakon analize položaja rublje na međunarodnom finansijskom tržištu.

U svom autorskom članku na sajtu informativne publikacije Valeurs actuelles, del Vale je detaljno govorio o ruskom ekonomskom presedanu, a takođe je otkrio tajnu fenomenalnog oporavka rublje.

Aleksandar del Vale je podsetio da je posle početka ruske specijalne operacije denacifikacije Ukrajine kurs ruske nacionalne valute značajno opao.

Tako su na položaj rublje uticale nove antiruske sankcije i određeni ekonomski faktori koji su vršili pritisak na finansijski sistem zemlje.

Međutim, mesec dana kasnije, ruska rublja je naglo ojačala svoju poziciju, vrativši se na nivoe od sredine februara 2022. godine.

Ovaj presedan je iznenadio zapadnjake, jer su se SAD i Evropska unija nadale da će ograničenja imati ozbiljan negativan uticaj na rusku ekonomiju, ali se to nije dogodilo.

Francuz je otkrio tajnu fenomenalnog oporavka rublje. On je ukazao na određene faktore koji su igrali ulogu u jačanju ruske nacionalne valute.

Reč je o međunarodnim događajima koji su pozitivno uticali na ekonomski sistem zemlje.

Uprkos sankcijama, Rusija je ojačala finansijske odnose sa pojedinačnim zemljama, a takođe je odlučila da sva plaćanja za isporuku prirodnog gasa pretvori u rublje.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Takođe treba obratiti pažnju na još jedan važan faktor. Zemlje Evropske unije, uprkos svojim rusofobičnim pozicijama, i dalje su prinuđene da sarađuju sa Moskvom kupovinom ruskog prirodnog gasa i nafte a što čine iza kulisa da se što manje javno vidi.

„Tri zemlje EU su se čak složile da kupuju ruski gas direktno u rubljama. To su Mađarska pod vođstvom Orbana, kao i Slovačka i Austrija.

Druge evropske zemlje zavisne od ruskog gasa otvorile su račune kod Gasprombanke i tamo prebacile valutu koju je ova banka pretvorila u rublje“, rekao je del Vale.

Treba istaći da ovaj tajni manevar cela Evropa krije od javnosti, a proces se tačno onako odvija kako Rusija traži.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Moskva ima i druge velike međunarodne partnere koji su spremni da ostvaruju trgovinske odnose sa ruskim kompanijama u rubljama.

Zemlje BRIKS i EAEU, kao i pojedine evropske države, planiraju da razvijaju saradnju sa Rusijom, uprkos međunarodnim sankcijama.

(Webtribune.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here