Home AKTUELNO U IVANJICI KATAKLIZMIČNO! NABUJALA MORAVICA NOSI KAMIONE, ŽIVOTINJE I MOSTOVE (VIDEO)

U IVANJICI KATAKLIZMIČNO! NABUJALA MORAVICA NOSI KAMIONE, ŽIVOTINJE I MOSTOVE (VIDEO)

1754
0
SHARE

Stanje u Ivanjici je kataklizmično. Nabujala Moravica ruši mostove, nosi pomoćne objekte, životinje, drveće, prikolice i betonske stubove. Jedna porodica je evakuisana, a stanje se pogoršava iz minuta u minut. Nekoliko sela je odsečeno, odroni su na desetine putnih pravaca.

Nabujala Moravica potopila je više privrednih objekata u Međurečju, a na nekoliko mesta odronila je i poplavila put. Voda je odnela i mnogo životinja, nosi čak i kamone, a ovom kraju preti restrikcija vode jer je ceo vodozahvat poplaljen!

– Blaga reč je katastrofa. Vodozahvatu ne može da se priđe, biće restrikcije vode, puno je mulja, verovatno da građani tokom celog dana neće imat i vode – izjavio je jutros direktor JKP Ivanjica Vladimir Bojanović.

Pravac prema Kumanici je gotovo neprohodan jer se reka izlila iz korita i teče kolovozom, prenosi „Infoliga“.

Tokom dana očekuju se restrikcije u snabdevanju vodom, kaže direktor JKP „Ivanjica“ Vladimir Bojanović.

Veliki broj životinja stradao je u pobesneloj reci, samo one najupornije uspele su da se spasu. Voda nosi sve pred sobom, košnice, pomoćne objekte, drveće, pa čak i kamione.

U selu Kamenjača voda je odnela celu štalu sa životinjama. Na terenu su JKP „Ivanjica” kao i Putevi Ivanjica.

Stanje u Ivanjici je kataklizmično. Nabujala Moravica ruši mostove, nosi pomoćne objekte, životinje, drveće, prikolice i betonske stubove. Jedna porodica je evakuisana, a stanje se pogoršava iz minuta u minut. Nekoliko sela je odsečeno, odroni su na desetine putnih pravaca.

Nezabeleženo nevreme u Ivanjici je napravilo alarmantno stanje, prema rečima predsednika opštine Zorana Lazovića nivo Moravice je nezapamćen.

– Više stotina kuća je poplavljeno, jedno domaćinstvo je evakuisano. Veliki broj privrednih subjekata je pod vodom. Prigradskim naseljima teku reke vode najkritičnije je u naselju Krtinica kod Špika i u naselju Lug u Crnjevu. Dosta putnih pravaca je odsečeno kao prema

Osonici, Pridvorici, Grabovici i Šumama. Regionalni put Ivanjica – Arilje je odsečen. Voda sve nosi i mostove i betonske stubove – rekao je Lazović dodajući da će u toku dana proglasiti vanredno stanje, piše RINA.

Zamenik predsednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, kaže da se prvi put susreću sa ovakvom elementarnom nepogodom.

U Sađavcu je voda odnela most i štalu u kojoj su bile životinje. Ugroženo je i nekoliko privatnih stambenih objekata a pod vodom su njive, oranice, plastenici…

Meterolozi najavljuju padavine tokom čitavog dana a svo raspoloživo ljudstvo i mehanizacija su na terenu.

Pogledajte snimak:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here