Home AKTUELNO TEŽAK UDAR NA RUIJU: SANKCIJAMA ZAMRZNUTO 300 MILIJARDI DOLARA RUSKIH REZERVI!

TEŽAK UDAR NA RUIJU: SANKCIJAMA ZAMRZNUTO 300 MILIJARDI DOLARA RUSKIH REZERVI!

599
0
SHARE

Inostranim sankcijama je zamrznuto oko 300 milijardi dolara od 640 milijardi koliko je Rusija imala u zlatnim i deviznim rezervama.

To je izjavio ruski ministar finansija Anton Siluanov u intervjuu za državnu televiziju koji je danas emitovan.

On je rekao da Zapad vrši pritisak na Kinu da ograniči trgovinu sa Rusijom kako bi omeo pristup Moskvi delu državnih rezervi koje Rusija drži u kineskim juanima, preneo je Rojters.

“Ali mislim da će nam naše partnerstvo sa Kinom ipak omogućiti da održimo saradnju koju smo ostvarili i ne samo da je održimo, već i da je uvećamo u okruženju gde su zapadna tržišta zatvorena”, rekao je Siluanov.

On je, takođe, kazao da će Rusija ispuniti svoje obaveze prema državnom dugu i da će ga plaćati rubljama dok se državne rezerve ne odmrznu, prenela je agencija RIA Novosti.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

Belgije je zamrzla oko 10 milijardi evra ruske imovine tokom prethodne dve nedelje, navode podaci federalnog Ministarstva finansija.

Ovaj iznos uključuje 2,7 miljarde evra zamrznutih bankovnih računa i 7,3 miljarde evra transakcija.

EU je zbog, kako se u Briselu navodi, nelegalnog i ničim izazvanog vojnog napada Rusije na Ukrajinu, uvela četiri paketa sankcija koje između ostalog uključuju i zamrazavanje imovine pojedinaca i entiteta umešanih u podrivanje teritorijalnog suverenitet

(tanjug, B92)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here