Home AKTUELNO TAJANSTVENA ĐILASOVA IZJAVA: “PLANIRAMO NEŠTO VELIKO U NAREDNIM DANIMA..“

TAJANSTVENA ĐILASOVA IZJAVA: “PLANIRAMO NEŠTO VELIKO U NAREDNIM DANIMA..“

1011
0
SHARE

Posle nekih tabloidnih najava da će opozicija izaći na izbore reagovao je Dragan Đilas i saopštio neke vrlo zagonetne planove.

“Ne postoji niko ko je deo srpske opozicije, a da razmišlja o izlasku na Vučićeve lažne izbore koje planira da organizuje ugrožavajući bezbednost ljudi, baš kao što je radio i kad ih je raspisivao”, rekao je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Tabloidi koje kontroliše vlast objavili su informaciju da će Savez za Srbiju izaći na izbore, i naveli da predsednik stranke slobode i pravde Dragan Đilas, lider Dveri Boško Obradović, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović navodno tvrde da im je Evropa obećala da će “pritisnuti Vučića da glasanje bude u septembru”.

Ovu informaciju prokomentarisao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekavši da “oni verovatno žele da iskoriste nezadovoljstvo ljudi, jer moraju da sede u kući i da se ponašaju neuporedivo disciplinovanije”.

Međutim, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas tvrdi da na jučerašnjem sastanku srpske opozicije niko nije ni pomenuo mogućnost izlaska na takve izbore na kojima bi ljudi posle dva meseca zatvora i straha za život trebalo da donose političke odluke.

– Sve što govori Vučić, Pinkovi i Informeri je laž. Istina je da će srpska opozicija, jedinstvenija nego ikad u naredna dva dana izaći sa dve konkretne stvari:

1. Jedinstvenim stavom oko učešća na sednici Skupštine koja će biti posvećena neustavnom uvođenju vanrednog stanja i haotičnim i često besmislenim odlukama Vlade Srbije.

2. Koracima koje ćemo zajedno preduzeti u borbi za slobodu koja je prekinuta pandemijom koronavirusa. Pozivamo sve oni koji su u ovih 45 dana dodatno uvideli u čijim su rukama naši životi i budućnost Srbije, da nas u toj borbi podrže – rekao je Đilas.

(Direktno.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here