Home AKTUELNO SVE ŽEŠĆI NEREDI I SUKOBI U ITALIJI: POBUNA ZBOG VLADINIH MERA OGRANIČENJA...

SVE ŽEŠĆI NEREDI I SUKOBI U ITALIJI: POBUNA ZBOG VLADINIH MERA OGRANIČENJA ZBOG KORONE (VIDEO)

499
0
SHARE

U Firenci i Bolonji je protest protiv novih vladinih mera ograničenja zbog širenja kovid-19, prerastao u sukobe policije i demonstranata.

Nekoliko stotina demonstranata je zasulo policiju flašama i kamenicama, prevrtali su kontejnere, bacali zapaljiva sredstva, a na kraju je policija upotrebila suzavac da bi rasterala učesnike demonstracija koje nisu bile odobrene od policije.

„Nikada nisam video moj grad u ovakvom stanju, ulice pokrivene srčom stakla, porazbijani izlozi. Problem je što se među mirne demonstrante, koji imaju razloga da protestuju, ubace manje grupe koje su tu da izazovu sukobe i nerede“, izjavio je gradonačelnik Firence Dario Nardela, koji je na tom položaju već drugi mandat.

I u Bolonji je grupa od 300 do 500 građana demonstrirala protiv novih vladinih mera.

Na početku protesta organizator je rekao da „žele mirne proteste“, ali nakon što je kolona krenula počeli su da uzvikuju parole protiv vlade, prenosi Tanjug pozivajući se na pisanje italijanskih medija.

Provladin list „Republika“ piše da ekstremna desnica i grupe neofašista pokušavaju da iskoriste nezadovoljstvo građana za svoje ciljeve.

U istom tonu je i članak lista „Libero“, koji tvrdi da su među demonstrantima koji bi da mirno protestuju i pripadnici ksenofobičnih grupa, razni teoretičari zavere, mešavina parakriminalnih grupa i lica koji raspiruju društveni bes.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here