Home AKTUELNO SUROVIKIN IZNENADIO ZAPAD: Tri efikasna koraka za bezuslovnu predaju

SUROVIKIN IZNENADIO ZAPAD: Tri efikasna koraka za bezuslovnu predaju

331
0
SHARE

Rusija se pridržava kompetentne strategije, u okviru „specijalne operacije“ denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine.

Moskva je sprovela lukave taktičke manevre, u cilju destabilizacije režima u Kijevu. Do ovog zaključka došao je Aleksandar Mihajlov, šef Biroa za vojno-političke analize Rusije.

On je skrenuo pažnju na činjenicu, da je Rusija pokrenula tri efikasna procesa odjednom, u cilju destabilizacije situacije u Ukrajini. Reč je o efikasnim manevrima ruske vojske u okviru „specijalne operacije“ pod rukovodstvom generala Sergeja Surovikina, kao i o specijalnim spoljnopolitičkim odlukama protiv kijevskog režima.

Prema rečima vojnog eksperta, Rusija namerava da ostvari bezuslovnu pobedu u tri efikasna koraka. Pre svega, Moskva vodi psihološki rad sa ukrajinskim političkim i ekonomskim elitama, upozoravajući ih na posledice njihove saradnje sa Zapadom.

Kijevu je dato da shvati, da je Ukrajina samo spoljnopolitičko oruđe, koje SAD i EU koriste u svoje svrhe. Kijevski režim treba samo da se odrekne mogućeg učešća u zapadnim vojnim savezima, kao i da sprovede proces demilitarizacije.

Kao drugi korak, rusko rukovodstvo je odabralo taktiku, u okviru koje će biti preduzete mere usmerene na neutralisanje vojnog, ekonomskog i energetskog potencijala Ukrajine. U te svrhe Oružane snage RF nanose masovne raketne udare na ukrajinski energetski kompleks.

Treća etapa, biće sprovođenje mera usmerenih na oslobađanje pojedinih regiona Ukrajine, koji su od velikog značaja za Rusiju. Istovremeno, rusko rukovodstvo planira da pokaže

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

lokalnim stanovnicima, da je Moskva spremna da reši njihove probleme, kao i da obnovi svu infrastrukturu koja je oštećena kao rezultat neprijateljstava.

Takvo lukavstvo generala Surovikina iznenadilo je Zapad. SAD i EU još uvek ne mogu tačno da razumeju, kako Rusija planira da sprovede sve planove koje je zamislila. Međutim, zapadne zemlje će verovatno izgubiti inicijativu u bliskoj budućnosti, napuštajući svoje interese u Ukrajini.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here