Home AKTUELNO STRAH OD RUSIJE POTRESA NEMAČKU! BERLIN HITNO JAČA BUNDESVER- KUPUJU ODBRAMBENI ŠTIT...

STRAH OD RUSIJE POTRESA NEMAČKU! BERLIN HITNO JAČA BUNDESVER- KUPUJU ODBRAMBENI ŠTIT OD IZRAELA!

424
0
SHARE

Nemačka bi mogla da kupi raketni odbrambeni sistem od Izraela, pišu nemački mediji. Odbrambeni štit za celu teritoriju Nemačke bila je jedna od tema o kojoj su razgovarali prošle nedelje nemački kancelar Olaf Šolc i generalni inspektor Bundesvera Eberhard Corn, objavio je list „Bild am zontag“, preneo je Rojters.

Konkretno, govorilo se o mogućoj nabavci izraelskog sistema „Strela tri“, navodi list. Član parlamenta iz redova Šolcovih Socijaldemokrata Andreas Švarc rekao je listu da takav sistem ima smisla.

– Moramo se bolje zaštititi od pretnje iz Rusije. Za ovo nam je brzo potreban protivraketni odbrambeni štit za celu Nemačku – rekao je on za „Bild am zontag“ i dodao da je izraelski sistem „Strela tri“ dobro rešenje.

U govoru održanom nekoliko dana nakon početka rata u Ukrajini, Šolc je najavio da će Nemačka povećati potrošnju za odbranu na više od dva odsto svoje ekonomske

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

proizvodnje i ubrizgati 100 milijardi evra. Mari-Agnes Štrak-Cimerman, šefica parlamentarnog odbora za odbranu, rekla je da bi Nemačka trebalo da razmotri različite opcije za odbranu od raketa.

– Izrael proizvodi takav sistem i ima smisla ne samo razmotriti različite scenarije već i potencijalno ga kupiti što je pre moguće – rekla je ona za televiziju Velt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here