Home AKTUELNO STATUS HRVATA O ĐOKOVIĆU KOJI SE MASOVNO DELI: OVO ŠTO RADIMO NOVAKU...

STATUS HRVATA O ĐOKOVIĆU KOJI SE MASOVNO DELI: OVO ŠTO RADIMO NOVAKU JE NEVIĐENA NACIONALNA SRAMOTA!

1098
0
SHARE

Pravo u metu. Ove reči savršeno pristaju za naslov teksta koji je na fejsbuku podelio Osiječanin Mateo Strugačevac.

Ovaj momak je, pa verovatno kao niko pre njega, stao u odbranu našeg Novaka Đokovića, argumentovano, objektivno, ujedno je iskritikovao deo hrvatske javnosti, zapravo najviše medije i političare jer, kako kaže, koriste situaciju da za sve nedaće u komšijskoj državi pripišu najvećem teniseru sa ovih prostora.

Mateov status, koji se masovno deli, je „štivo“ za obavezno čitanje, kao i komentari na njegovo viđenje „hrvatske medijske i političke kampanje protiv Novaka Đokovića“, na osnovu kojih se može izvući samo jedan zaključak: hrvatski narod voli Novaka!

„Ovaj čovek, koji je trenutno na vetrometini naših kvazi medija, potrčaka i ljudi koji žive od objavljivanja obmana i laži, u poslednjih 6 godina donirao je vise od 2 miliona evra samo što se elementarnih nepogoda na našim prostorima tiče, izuzevši izgradnju nebrojenih škola, vrtića, sportskih objekata i dr.

Pre 6 godina Hrvatsku, Srbiju & BiH pogodile su neviđene poplave na ovim prostorima. Donirao je ukupan nagradni fond koji je dobio osvajanjem ATP turnira u Rimu. Bilo je reč o 600 hiljada dolara! Deo novca otišao je i u RH sto se sanacije poplava tiče.

Ove godine, kada je Covid pogodio celi svet, svojoj Srbiji donirao je milion evra za kupovinu respiratora, a istovremeno, za razliku od naših političara, donirao je određenu svotu novca i za sanaciju ruševina u Zagrebu, pogođenom potresom!

P.S. čisto pomena radi, nasa kompletna reprezentacija, inače viceprvaci sveta, skupila je jedva 3 miliona kuna – kolektivno! Za svoju domovinu, ne tuđu! Usporedno spomenutom, donaciju je izvršio i Italiji, zemlji koja je pre nekoliko meseci pretrpela najviše. Navodno, neslužbeno, radi se o 300. 000 evra.

Turnir u Zadru organizovan je kako bi se podigao na noge naš turizam, ne da bi finansijski prosperirali učesnici, a još manje Đokovic koji je u svojoj karijeri zaradio otprilike 500 miliona dolara. Rezultiralo je na način da ga se nekoliko dana uzastopno provlači kroz sve moguće medije kao državnog neprijatelja broj 1!

Bravo, Lepa naša!

Ali, pored svega, ostaje aktuelna činjenica da je isti Novak u svetu storostruko više cenjen od našeg vlastitog premijera, gde god se pojavio, a kamoli od preostalih političara ili predstavnika medija! Sve što ste priredili ovom čoveku zadnjih dana neviđena je nacionalna sramota!

Spomena radi, njegova majka je Hrvatica, rodom iz Vinkovaca! Ako je već njegova nacionalnost problem.“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here