Home AKTUELNO ŠTA SE TO DEŠAVA U BOSNI? STRANA OKLOPNA VOZILA ULAZE NA PRELAZ...

ŠTA SE TO DEŠAVA U BOSNI? STRANA OKLOPNA VOZILA ULAZE NA PRELAZ ŠAMAC

781
0
SHARE

Nakon što je Rusija napala Ukrajinu, vojne snage i u Evropi se reorganizuju, prenosi Blic.

EUFOR je u skladu s tim poslao dodatne vojnike u Bosnu i Hercegovinu iz Austrije, Bugarske, Rumunije i Slovačke, a s njima pristižu i motorizovani vodovi.

U prethodnim danima su na društvenim mrežama objavljivani videosnimci oklopnih vozila na ulicama Bosne i Hercegovine, a reč je o vozilima koji pristižu u sklopu misije “Altea”, prenosi Srpskainfo.

„Oklopni transporteri će se pridružiti ostalim, neoklopljenim vozilima u obavljanju redovnih operacija EUFOR, pa građani BiH trebaju znati da će i ove oklopne transportere od sada moći viđati na putevima“, rekli su iz EUFOR za Kliks.

Pre dva dana je u okviru tog plana pristiglo 500 vojnika, a Rumunija je nedavno poslala vod koji se sastoji od oklopnih transportera, ali i vozila logistike i podrške, koji će takođe biti raspoređeni.

Taj vod je stigao u BiH danas, a na graničnom prelazu Šamac je i snimljen. Reč je o oklopnim vozilima Pirana i BRDM 2 koje će biti deo vojne pomoći Oružanim snagama BiH.

Nije poznato kako i gde će ova vozila biti raspoređena, a nakon što su ušli u BiH, građani su ih snimili još u Maglaju i Zenici, a preusmereni su i ka Sarajevu.

Dodatni vojnici i oprema će biti u službi obavljanja redovnih operacija EUFOR poput patroliranja, kombinovanih obuka sa OS BiH i zaštita snaga EUFOR.

Iz EUFOR su kazali da osim ovoga što je do sada stiglo u BiH, još 3.500 vojnika rezervnih snaga je u pripavnosti i mogu biti angažovani u bilo kojem trenutku.

Francuska će i u narednom periodu izvesti nekoliko trenažnih letova mlaznih aviona iznad neba BiH.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(Blic/Kosovo onlajn)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here