Home AKTUELNO SAVET BEZBEDNOSTI UN U NJUJORKU- U UKRAJINI FORMIRANA MREŽA OD 30 BIOLOŠKIH...

SAVET BEZBEDNOSTI UN U NJUJORKU- U UKRAJINI FORMIRANA MREŽA OD 30 BIOLOŠKIH LABORATORIJA..

590
0
SHARE

Podsekretarka američkog državnog sekretara Viktorija Nuland ranije je priznala da je Ukrajina domaćin “bioloških istraživačkih objekata”.

Ona je izrazila zabrinutost da bi oni mogli da dođu pod kontrolu ruskih snaga. Međutim, Vašington je negirao da je bilo ma kakvih istraživanja usmerenih na stvaranje biološkog oružja.

U Njujorku se na zahtev Rusije sastaje Savet bezbednosti UN kako bi se razgovaralo o “biološkim aktivnostima SAD na teritoriji Ukrajine”.

Ovo je usledilo nakon što su 7. marta ruske oružane snage objavile da su otkrile 30 bioloških laboratorija u Ukrajini, rekavši da su objekti verovatno uključeni u proizvodnju biološkog oružja.

Nebenzja: “U Ukrajini formirana mreža od 30 bioloških laboratorija”

“Ruskom Ministarstvu odbrane na raspolaganju su bili dokumenti koji potvrđuju da je u Ukrajini formirana mreža od 30 bioloških laboratorija u kojima su se bavili unapređenjem patogenih svojstava smrtonosnih bolesti, uključujući kugu, antraks, tularemiju i koleru”,

ovo je na sastanku Saveta bezbednosti UN o pitanju biolaboratorija u Ukrajini izjavio stalni predstavnik Rusije Vasilij Nebenzja.

“Sazvali smo današnji sastanak jer je rusko izvođenje specijalne vojne operacije u Ukrajini otkrilo zaista šokantne činjenice o hitnom čišćenju kijevskog režima od tragova vojno-biološkog programa koji Kijev sprovodi uz podršku Ministarstva odbrane SAD”, dodao je on.

POSETITE NAŠ KANAL NA“ TELEGRAMU“- SVE ONO ŠTO SVI DRUGI PREĆUTKUJU: OVDE

(b92)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here