Home AKTUELNO RUSKI ANALITIČAR OTKRIO TRI DRAMATIČNA SCENARIJA KOJA ČEKAJU SAD

RUSKI ANALITIČAR OTKRIO TRI DRAMATIČNA SCENARIJA KOJA ČEKAJU SAD

773
0
SHARE

Politikolog Jevgenij Satanovski izrazio je svoja očekivanja u pogledu budućnosti Sjedinjenih Država, koje danas prolaze kroz teška vremena.

Teška ekonomska situacija i neumoljiva epidemija COVID-19, koja smanjuje broj američkog stanovništva, stvorile su mnoge probleme trenutnom američkom rukovodstvu.

U tom kontekstu, vlastima je nedostajalo samo narodnih nemira, kojima nije trebalo dugo da počnu. Rasni neredi koji su se odigrali širom zemlje zbog ovog incidenta i dalje se nastavljaju.

Satanovski smatra da je scenario zaustavljanja svih nereda malo verovatan i da je verovatnije da će trenutni procesi dovesti do izbijanja građanskog rata u Sjedinjenim Državama.

Štaviše, podjednako uspešno ovaj sukob može i da vodi do kolapsa SAD-a, što se vidi po osipanju moći i sukobu ne samo sa protivnicima poput Kine i Rusije nego i sa saveznicima poput EU.

Naredna opcija za Vašington može biti pokušaj organizovanja „pobedničkog rata“ sa nekim spoljnim neprijateljem. Trenutno su Rusija, Iran i Kina pogodni za ovu ulogu.

Trenutni predsednik Donald Tramp neće preduzeti takav korak, jer je svestan opasnosti. Međutim demokrate, ako dođu na vlast, mogu pokušati da primene ovaj scenario.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here