Home AKTUELNO RUSKE SNAGE osujetile desant na ZMIJSKO OSTRVO i odmah uzvratile KONTRAUDAROM!

RUSKE SNAGE osujetile desant na ZMIJSKO OSTRVO i odmah uzvratile KONTRAUDAROM!

595
0
SHARE

Ukrajinska vojska je u utorak ujutru pokušala da zauzme Zmijsko ostrvo vazdušnim i artiljerijskim napadima i desantom, rekao je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov, navodeći da je protivnik od desanta odustao posle neuspešnog pokušaja raketiranja ostrva.

U vazdušnom napadu na ostrvo je učestvovalo više od 15 ukrajinskih dronova koji su bili navođeni uz pomoć dva drona „bajraktar“, rekao je Konašenkov i dodao da je ruska PVO uništila 14 dronova, kao i četiri rakete i projektil iz sistema „Uragan“.

Nijedan ukrajinski projektil nije uspeo da pogodi cilj, naglasio je Konašenkov.

General je precizirao da su raketni i artiljerijski napadi na Zmijsko ostrvo izvedeni ukrajinskim raketama „točka-U“, projektilima ispaljenim iz višecevnih raketnih bacača „uragan“ i 155-milimetarskih haubica M-777.

Konašenkov je dodao da je u vazdušnom prostoru u oblasti oko Zmijskog ostrva uočen strateški obaveštajni dron američke avijacije „global hok“ RQ-4.

Odgovor na granatiranje naftne platforme

Rusija je visokopreciznim raketama „oniks“ uništila hangare sa bespilotnim letelicama „bajraktar“ TB2 kod Odese kao odgovor na diverzije Ukrajine i na granatiranje naftnih platformi u Crnom moru.

Ruska avijacija je onesposobila dva raketna sistema S-300 u Odeskoj oblasti. Osim toga, na ostrvu Kubanski su uništena dva artiljerijska voda američkih haubica M-777.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo i da Ukrajina sprovodi prinudnu mobilizaciju u Dnjepropetrovsku, Harkovskoj i Zaporoškoj oblasti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here