Home AKTUELNO PUTIN POKREĆE OPŠTU MOBILIZACIJU- KREĆE TOTALNA INVAZIJA?

PUTIN POKREĆE OPŠTU MOBILIZACIJU- KREĆE TOTALNA INVAZIJA?

616
0
SHARE

Ruski predsednik Vladimir Putin pokrenuće sveopšti rat protiv Ukrajine, otkrili su ruski i zapadni neimovani zvaničnici, prenose mediji u Velikoj Britaniji.

Kako navodi tabloid Miror, u prilog tezi da će se ruski predsednik odlučiti na totalnu invaziju na Ukrajinu ide i to što ruske mediji u Rusiji sve češće koriste reč „rat“, umesto „specijalna vojna operacija“.

– Vojska je besna jer je propao „blickrig“ na Kijev – rekao je izvor blizak vojsci Ruske Federacije za britanski Telegraf i dodao da vojni zvaničnici od Kremlja traže opštu mobilizaciju.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

– Vojska traži osvetu za neuspehe u prošlosti. Izgleda da ih je Putin ovaj put čuo – navodi izvor.

Inače, Republika je već pisala o razdoru u Kremlju pošto su delovi moćnog bezbednosnog bloka „soloviki“, sastavljenog uglavnog od bivših pripadnika KGB, ruskom predsedniku zamerili što je odlučio da se fokusira na orgraničeni rat i teritoriju Donbasa, umesto, kako se navodi, na celu Ukrajinu.

– Unutrašnja trvenja u Kremlju oko opšteg rata u Ukrajini došla su do izražaja pošto je primetna distanca između moćnika iz Kremlja i samog Putina – rekao je tada Andrej Soldatov, ruski ekspert za bezbednost.

Podsetimo, britanski ministar odbrane Ben Valas rekao je da postoji visok stepen verovatnoće da će Putin pokrenuti mobilizaciju u narednih nekoliko nedelja, s obzirom na gubitke ruske vojske u Ukrajini.

– Verovatno će objaviti da je u ratu sa svim nacistima sveta i da je neophodna mobilizacija ruskog naroda – rekao je on.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here