Home AKTUELNO PUTIN NIJE LAGAO, POSEDUJU NAJMOĆNIJE ORUŽJE NA SVETU! NAKON OTKRIVANJA RADIJACIJE NA...

PUTIN NIJE LAGAO, POSEDUJU NAJMOĆNIJE ORUŽJE NA SVETU! NAKON OTKRIVANJA RADIJACIJE NA SEVERU, SVI PRIČAJU O „PETRELU“! (VIDEO)

688
0
SHARE

Ruska krstareća raketa „SSX-C-9 Skyfall“ sa nuklearnom udarnom glavom, poznatijom kao „Petrel“, prošla je seriju testova u severozapadnoj Rusiji.

– Zvaničnici Finske, Norveške i Švedske preneli su informacije o detektovanju radijacije koja nije tipična u prirodi – prenose mediji.

Holandski nacionalni institut za javno zdravlje saopštio je da je izvor radijacije zapadni deo Rusije.

Zvaničnici veruju da curenje radijacije, koje je po prvi put zabeleženo početkom juna, dolazi iz zapadne Rusije gde se vrši testiranje krstareće rakete za nuklearni udar.

Marta 2018. godine ruski predsednik Vladimir Putin, tokom obraćanja u Parlamentu, dao je delimičan prikaz mogućnosti nove rakete opisujući je kao „krstareću raketu globalnog dometa sa nuklearnom glavom“.

– Nova ruska krstareća raketa kreće se na jako niskim visinama, radarskim sistemima je veoma teško da je otkriju, ima bukvalno neograničen domet, njena putanja kretanja je u potpunosti nepredvidljiva, i ima mogućnost izbegavanja svih postojećih raketa za presretanje koje koriste sistemi za protivvazdušnu odbranu u svetu. Niko na svetu ne poseduje ništa slično – rekao je Putin.

Nakon nekog vremena, na sajtu ministarstva odbrane ljudi su pozvani da glasaju za ime nove rakete. Po svemu sudeći, pobedilo je ime „Petrel“.

Mnogi stručnjaci polemišu o samom izgledu rakete, o načinu na koji ona leti, kao i njenim mogućnostima. Za sada niko nema objašnjenje, iako mnogi nude „pretpostavke“. Mnogi se slažu da ima čudnu poziciju „krila“ i da najverovatnije poseduje reaktor kroz koji se u lančanoj reakciji zagreva vazduh koji prolazi kroz mlaznice.

Nagađanje da Rusija poseduje ovakvo oružje je zabrinulo Zapadne sile, a povodom spekulacija o curenju radijacije oglasio se i Donald Tramp koji je napisao na Tviteru:

„Zabrinuti smo zbog radijacije u vazduhu u zoni koju Rusi koriste za testiranje. Ovo nije dobro“.

Pogledajte video:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here