Home AKTUELNO Pucaju šavovi u EU! Hrvati napali Orbana! „Totalni rat“ među članicama EU…

Pucaju šavovi u EU! Hrvati napali Orbana! „Totalni rat“ među članicama EU…

556
0
SHARE

Dok je na briselskom stolu šesti paket sankcija Rusiji, članice EU počinju da ulaze u međusobni rat.

Zapelo je oko embarga na uvoz ruske nafte u EU, a mađarski premijer Viktor Orban odlučno se usprotivio toj meri, rekavši da njegova zemlja to ne može da podrži.

Reagovali su odmah Hrvati i preko svojih medija se obrušili na mađarskog premijera, tvrdeći da Orban, zapravo, ne želi da zavisi od hrvatskog Janafa!

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Jutarnji list je objavio je tekst pod naslovom: „Što zapravo žulja Orbana: Naftni embargo dovodi Mađarsku u energetsku ovisnost o RH!”, dok je Večernji otišao i korak dalje i kaže da “Hrvatska postaje ključ dramatičnih pregovora za sankcije Rusima! Orban zbog Rijeke ima opasan plan”.

Podsetimo, ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je u petak da mađarska vlada neće dozvoliti embargo na isporuke ruske nafte u obliku koji je nedavno predložila Evropska komisija, rekao je danas.

On je komentarišući pripremu šestog paketa sankcija protiv Rusije naveo da bi stupanjem ovog predloga na snagu bilo „potkopano snabdevanje Mađarske energijom, a preko nje i celokupna mađarska privreda“, prenosi TAS S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here