Home AKTUELNO POPLAVE U SRBIJI: NABUJALI IBAR NOSI SVE PRED SOBOM- DROBI I SPLAVOVE...

POPLAVE U SRBIJI: NABUJALI IBAR NOSI SVE PRED SOBOM- DROBI I SPLAVOVE (VIDEO)

1060
0
SHARE

Nabujali Ibar naneo je splav na most u centru Kraljeva. Od udara u most splav se potpuno raspao. I to nije jedini splav koji je ovako završio. Kako nam čitaoci javljaju, Ibar je uništio dva objekta.

Na snimku koji je čitalac poslao Telegrafu, vidi se kako reka novi splav, koji nije mogao da prođe ispod mosta. Za samo nekoliko sekundi ceo splav je zdrobljen.

Usled višednevnih obilnih kiša, reka Ibar tokom noći izašla je na nekoliko mesta iz svog korita, poplavljeni su svi sportski tereni na glavnoj gradskoj plaži, a svakog trenutka vodena bujica preti da se izlije na tek završeni Atletski stadion udaljen 300 metara od centra grada.

Kritično je i u Mataruškoj Banji, gde je potok Pećinac, koji se kod banje uliva u Ibar, poplavio prilaze hotelu Termal i Zavodu za rehabilitaciju Agens, prenosi Glas Zapadne Srbije.

Kako se navodi, kuće još uvek nisu ugrožene, ali meštani strepe od novih padavina i bujičnih potoka.

Situacija je veoma ozbiljna i u naselju Ribnica gde je nadošla Ribnica jutros stigla do dvorišta desetak kuđa i drugih objekata.

Nadošle su i druge reke i bujični potoci u kraljevačkom kraju – Ibar i podzemne vode poplavile su nekoliko desetina hektara plodne zemlje u konarevskom polju, na desetak kilometara od Kraljeva, a duž Ibarske magistrale, a u dolini Lopatnice pojavili su se manji odroni.

Poplavljeno je više od 700 domaćinstava, a reka Ljuboviđa je srušila dva mosta u Ljuboviji. U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva.

Skrapež se izlio u centru Kosjerića i poplavio pedesetak objekata. Tokom dana očekuju se obilne padavine u centralnim i južnim predelima Srbije.

Pogledajte video:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here