Home AKTUELNO NEMCI PROGNOZIRAJU SMRZAVANJE I MASOVNE BANKROTE!

NEMCI PROGNOZIRAJU SMRZAVANJE I MASOVNE BANKROTE!

430
0
SHARE

Šta bi dalje moglo da se dešava s remontom ključnih turbina najdužeg preostalog gasovoda između Rusije i Evrope, koji je donedavno neometano funkcionisao, ostaje da se vidi. U međuvremenu, Miler je juče precizirao poslovnu strategiju „Gasproma” u novonastalim geopolitičkim okolnostima izazvanim sukobom u Ukrajini.

„Rusija predstavlja energetsku stabilnost i osigurava stabilnost svojim prijateljima”, naglasio je Miler.

Istom prilikom, Vitalij Markelov, zamenik predsednika „Gasproma”, i Huang Jungdžang, zamenik predsednika kineske državne energetske kompanije CNPC, potpisali su juče tehnički sporazum o pograničnoj sekciji novog gasovoda „Sojuz Vostok”, koji preko teritorije Mongolije treba da poveže dva sve bliža strateška partnera – Rusiju i Kinu.

Zapadni posmatrači uočavaju ubrzano preorijentisanje „Gasproma” na istok. Ruski izvoz gasa evropskim partnerima trenutno je na najnižem nivou od 2014. godine, izvestio je „Blumberg”. „Gasprom” je u prvih pet meseci 2022. povećao izvoz gasa u Kinu za 67 odsto, preneo je Rojters izjavu Alekseja Milera.

„Nemačka domaćinstva već se suočavaju s višestruko uvećanim cenama gasa u odnosu na period pre rata (u Ukrajini). Ružna iznenađenja tek bi mogla da nastupe”, zlokobno je upozorava Klaus Miler, predsednik nemačke Savezne agencije za mreže.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here