Home AKTUELNO NEMCI NEMAJU DOKAZE, NISU NAŠLI OTROV U ANALIZAMA NAVALJNOG- SPREMA SE NOV...

NEMCI NEMAJU DOKAZE, NISU NAŠLI OTROV U ANALIZAMA NAVALJNOG- SPREMA SE NOV UDAR NA PUTINA..

436
0
SHARE

Doktori berlinske klinike u kojoj se lečio ruski opozicionar Aleksej Navaljni nisu pronašli u njegovim analizama nikakve otrovne supstance, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Doktori u toj klinici nisu pronašli nikakve otrovne supstance, a nisu ih pronašli ni ruski doktori prethodno u Omsku, već su ih pronašli tek u klinici Bundesvera“, rekao je.

Lavrov je takođe podsetio na činjenicu da su pre slanja Navaljnog u Berlin doktori iz Omska predali nemačkim lekarima sve rezultate koje su imali, te da su Nemci potpisali dokument da su sve to preuzeli.

Ruski šef diplomatije je istakao i da je Rusija zainteresovana da ustanovi punu istinu u vezi sa situacijom oko ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

„Zainteresovani smo da što pre ustanovimo šta sa Navaljnim, međutim, situacija koju imamo ovde je identična kao što je to bio slučaj sa trovanjem Skripaljevih kada su optužbe bile podignute bez ikakvog dokaza”, rekao je.

Lavrov je takođe uopzorio i na to da Zapad u slučaju Navaljnog pokušava da iskoristi novi mehanizam uvođenja sankcija preko Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) koji je uspostavljen prošle godine.

„Taj generički režim uvođenja sankcija, koji je osmišljen prošle godine, žele da primene protiv ruskih građana bez pružanja bilo kakvih dokaza“, istakao je.

„Nema sumnje da će to biti upotrebljeno i u slučaju Navaljnog“, naveo je ruski ministar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here