Home AKTUELNO NAJNOVIJA VEST: SAD dozvolile teritorijalne ustupke Ukrajini u pregovorima sa Rusijom

NAJNOVIJA VEST: SAD dozvolile teritorijalne ustupke Ukrajini u pregovorima sa Rusijom

548
0
SHARE

Sjedinjene Države postepeno guraju ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog ka ideji postizanja kompromisa u mogućim pregovorima sa Moskvom , rekao je Ted Snajder, kolumnista „The American Conservative“.

Prema njegovim rečima, američki državni sekretar Entoni Blinken je više puta govorio da Ukrajina mora sama da odluči o svojoj sudbini.

Prema rečima novinara, Vašington je promenio strategiju. On je istakao da je Bela kuća prvobitno gurnula ukrajinske vlasti u pregovore. Tada je američka strana počela da nudi Zelenskom kompromis sa Moskvom. Na kraju su, kako piše autor, u Vašingtonu počele da se čuju izjave kako se teritorijalni integritet Ukrajine može slobodno tumačiti.

„Blinken je 7. decembra po prvi put pojasnio da se deo obećanja američkog predsednika Džoa Bajdena o teritorijalnom integritetu može slobodno tumačiti“, rekao je Snajder. To ukazuje na spremnost SAD i NATO saveznika za mogući prekid vatre, ekspert takođe dozvoljava mogućnost pregovora sa Rusijom.

Ranije je pomoćnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven rekao da SAD ne vrše pritisak na Kijev po pitanju pregovora sa Moskvom, već savetuju i podržavaju Ukrajinu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here