Home AKTUELNO Na donbaskom frontu počela „generalna bitka“, stiglo i 5.000 ruskih kozaka!

Na donbaskom frontu počela „generalna bitka“, stiglo i 5.000 ruskih kozaka!

445
0
SHARE

NA DONBASKOM frontu faktički je počela „generalna bitka“. Borbe se vode od reke Severski Donjec do Svetlodarska i Ugljedara.

U uslovima kada je iz podzemlja čeličane „Azovstalj“ sa podignutim rukama već izašlo preko 2.000 ukrajinskih vojnika i neonacista.

I kada je na front stiglo 5.000 ruskih kozaka.

Kako se i moglo očekivati, kijevski režim će gubitak Popasne papreno platiti. Iz nje borci Donjecke Republike i ruska vojska nezaustavljivo napreduju na sever prema Lisičansku i na zapad prema Soledaru, kojem su se približili na samo tri kilometra.

Od juče im je na nišanu i Bahmut.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Ruska vojska je pred zauzimanjem Toškovke, a čim je prođe – više neće imati prepreka za razvijanje ofanzive (uz desnu obalu reke Severski Donjec) na Lisičansk.

Itovremeno sa severozapada nadire prema Seversku. Čim ga zauzme ili zaobiđe, ukrajinske jedinice koje brane Severodonjeck i Lisičansk biće i u „kotlu“.

„Kaša“ koja će se u njemu potom kuvati biće za kijevski režim i njegove američke i britanske dirigente smrtonosnija od poraza u Mariupolju.
Gubici mogu biti uporedivi (po 10-15 hiljada ubijenih, ranjenih i zarobljenih), ali krah severodonjecko-lisičanskog „kotla“ može presudno slomiti borbeni moral ukrajinske armije.

Pogotovo što su Rusi već zauzeli dve trećine Kamiševahe, železničkog čvora od kojeg zavisi snabdevanje polovine ukrajinskog „donbaskog fronta“.

A još armija Donjecke Republike nezadrživo napreduje prema Troicku (prema nepotvrđenim vestima, već ga je oslobodila), pa će komandant ukrajinske armije Valerij Zapašni moći da izabere: ili da naredi napuštanje Svetlodarska bez borbe ili da dozvoli da njegov garnizon bude opkoljen.

Amrikanci i Britanci od Zapašnog i ostalih u Kijevu traže da ne odstupaju nigde, da se bore „do poslednjeg“. A zašto – efektno je objasnio bivši predsednik SAD DŽordž Buš-Mlađi.

Njega su telefonski pozvala dva poznata ruska prankera (nadimci – Leksus i Vovan, prava imena – Vladimir Kuznjecov i Aleksej Stoljarov) i dali mu priliku da „Zelenskom“ kaže sve što mu je „na duši“. A rekao mu je da Rusiji u Ukrajini treba naneti „maksimalno moguće gubitke i štetu“.

I još: „Kod vas Zapad ratuje sa Rusijom“.

Kako te realno izgleda, pokazao je i ruski raketni udar po trenažnom centru ukrajinske armije Desna.

Vladimir Zelenski je priznao da je tamo bilo 200-300 poginulih…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here