Home AKTUELNO Mračne prognoze stručnjaka: „RAT ĆE OBUHVATITI CELU PLANETU, BIĆE NAJVEĆI DOSAD“

Mračne prognoze stručnjaka: „RAT ĆE OBUHVATITI CELU PLANETU, BIĆE NAJVEĆI DOSAD“

542
0
SHARE

Kremlj je saopštio da je Finski korak ka učlanjenju u NATO „definitivno“ pretnja za Rusiju.

Prof. dr Dragan Radenović, akademik, smatra da će ovaj sukob između Ukrajine i Rusije da eskalira i da će rat koji se bude vodio nakon toga nazvati Prvi svetski rat, jer će svi pre njega samo biti obični ratovi u odnosu na ovaj.

– Ovaj rat koji je pre svega hibridni se dešava u jednom kavezu. Gde se mačka igra sa mišem, ali taj kavez nije između mačke i miša nego između svih učesnika na planeti. Svi smo u istom kavezu i razvoj događaja očigledno se širi na čitavu planetu. Ovo će biti Prvi svetski rat, ova dva do sada su bila veliki ratovi. Mada ovo sada postaje Prvi svetski rat – rekao je Radenović u jutarnjem programu Kurir televizije.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

Kremlj je saopštio da je Finski korak ka učlanjenju u NATO „definitivno“ pretnja za Rusiju i da širenje Severnoatlantskog vojnog bloka neće načiniti svet stabilnijim.

Vlade Radulović, predsednik Centra za geostrategijska istraživanja i terorizam, istakao je da će ulaskom Finske u NATO granica biti još više smanjena.

– Ruska Federacija će duplirati granicu koju deli sa NATO-m za nekih 2.600 kilometara. Svesno ili ne, to je zbog toga što je Rusija napala Ukrajinu. Pre toga Finska nije planirala da postane članica NATO-a. Ako pogledate 2017. godine raspoloženje Finaca za NATO je bila 19%, a onda imate informaciju da je sada 76% ljudi za NATO. Jasno je o čemu se radi – rekao je Radulović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here