Home AKTUELNO MISTERIJA SMRTI DVA RUSKA OLIGARHA I NJIHOVE PRODICE- PRONAĐENI MRTVI, U DVA...

MISTERIJA SMRTI DVA RUSKA OLIGARHA I NJIHOVE PRODICE- PRONAĐENI MRTVI, U DVA DANA!

373
0
SHARE

Dva ruska oligarha pronađena su mrtva u dva dana, zajedno sa svojim suprugama i kćerima.

Istražitelji pokušavaju da utvrde da li je reč o ubistvu-samoubistvu u porodici ili organizovanom napadu.

Tela Sergeja Protosenje i njegove porodice pronađena su u Španiji samo jedan dan nakon što je još jedan ruski ologarh pronađen mrtav u sličnim okolnostima zajedno sa svojom porodicom u Moskvi.

Španski sajt El Punt Avui javio je da su tela Sergeja Protosenje (55), njegove supruge i ćerke pronađena u utorak u njihovoj kući u primorskom letovalištu Ljoret de Mar u španskoj regiji Katalonija.

Uzbunu je podigao najstariji sin para, koji živi u Francuskoj, kada nije mogao da ih dobije. Sajt navodi i da su majka i ćerka izbodene na smrt, dok se Sergej Protosenja navodno obesio.

Drugi novinski sajtovi navode da je Protosenjina supruga Natalija imala 53 godine, a njihova ćerka Marija je upravo napunila 18 godina.

Dan ranije pojavila se vest iz Moskve da je drugi izvršni direktor takođe navodno ubio ženu i ćerku a onda se ubio.

Bivšeg zvaničnika Kremlja i potpredsednika Gasprombanke Vladislava Avajeva (51) pronašla je u ponedeljak mrtvog u njegovom luksuznom moskovskom stanu njegova 26-godišnja ćerka, saopštila je policija.

Otkrivena su i tela njegove supruge Jelene (47) i mlađe ćerke Marije (13). Svi su imali rane od vatrenog oružja.

El Punt Avui navodi da je Protosenjino bogatstvo procenjeno na 440 miliona dolara. Navodno se školovao za inženjera i ekonomistu i postao glavni finansijski direktor naftne kompanije Tarkosaleneftegaz i glavni računovođa u naftnom gigantu Novatek.

Novatek-Tarkosaleneftegaz je osnovan 1994. godine i upravlja naftnim i gasnim poljima.

Istražitelji iz katalonske policije tragaju za dokazima, dok mediji navode da su okrvavljena sekira i nož pronađeni i poslati na forenzičko ispitivanje.

Nepotvrđeni izveštaji iz El Punt Avuija sugerišu da su otkrivene neke nedoslednosti, a sajt navodi da su dve žene izbodene dok su spavale. Međutim, na Protosenji nisu pronađene mrlje od krvi, navodi sajt.

Čarape umrljane krvlju su očigledno korišćene kao improvizovane rukavice da bi se sprečili otisci prstiju na sekiri i nožu, dodaje se.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here