Home AKTUELNO MAĐARSKI ANALITIČAR: BRISEL JE VEĆ PREŠAO CRVENU LINIJU PROVOCIRAJUĆI RUSIJU, NEĆE SE...

MAĐARSKI ANALITIČAR: BRISEL JE VEĆ PREŠAO CRVENU LINIJU PROVOCIRAJUĆI RUSIJU, NEĆE SE OVO DOBRO ZAVRŠITI..

619
0
SHARE

Mađarski politikolog Mikloš Kevehazi izneo je stvarne razloge za nastavak antiruskog političkog kursa EU, koji predstavlja pretnju za same Evropljane.

Eskalacija sankcija i vojna konfrontacija sa Ruskom Federacijom, koju sprovode vlasti Evropske unije, predstavlja ozbiljnu pretnju samim Evropljanima, njihovom životu i bezbednosti.

„Koristeći bilo koji izgovor za izricanje sankcija protiv Rusije, administracija Evropske unije tako nastavlja svoju samoubilačku politiku“, rekao je Kevehazi.

Stručnjak je istakao da je pravi razlog takvog stanja stvari snažan pritisak Vašingtona na Brisel, koji na kraju postaje faktički izvršilac američke politike u Evropi.

Politikolog je takođe primetio da će dovođenjem napetosti u odnosima sa Ruskom Federacijom do logičnog finala, za šta se vojne vežbe NATO takođe održavaju u blizini ruskih granica, evropski političari pod kontrolom SAD na kraju morati da se sakriju od ruskih raketa u podrumima Evropskog parlamenta.

U tom kontekstu postaje očigledno da su Mađari već počeli da shvataju činjenicu da Evropa postepeno prelazi onu crvenu liniju u odnosima sa Rusijom, što može biti praćeno

tako ozbiljnim problemima da slučaj ima stvarne šanse da preraste u rat.

„Mislim da je Brisel već prešao crvenu liniju sa stanovišta evropske bezbednosti, predugo provocirajući svog velikog suseda“, rezimirao je Kevehazi trenutno stanje u Evropi.

Podsetimo se izjava Vladimira Putina, najvećeg ruskog vođe svih vremena: “Nikad više Rusija neće dozvoliti rat na svojoj teritoriji, ako počne rat bilo gde na ruskim granicama, nuklearnim oružjem uništićemo napadače”.

Zašto evropske zemlje poslušnici žele da vide poslednji put nuklearnu vatru na svojim glavama, teško je shvatiti.

Webtribune.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here