Home AKTUELNO IZRAELSKI OBAVEŠTAJAC OTKRIO: PROVOCIRAJUĆI BELORUSKI MAJDAN- ZAPAD JE NAPRAVIO FATALNU GREŠKU

IZRAELSKI OBAVEŠTAJAC OTKRIO: PROVOCIRAJUĆI BELORUSKI MAJDAN- ZAPAD JE NAPRAVIO FATALNU GREŠKU

733
0
SHARE

Ponašanje Aleksandra Lukašenka stvorilo je na Zapadu osećaj da je beloruski lider slab, pa su tamo odlučili da u Minsku aktiviraju ukrajinski scenario – ocenio je bivši šef izraelske specijalne službe Nativ i vojni ekspert Jakov Kedmi.

U nastavku je ukazao: „Ali, igra na tu kartu nije prošla pa je sada Belorusija zauvek izgubljena za Zapad. Poslednji Lukašenkovi koraci bili su, blago rečeno, nerazumni prema Rusiji, uz istovremena različita poigravanja i pokušaje verbalnog koketiranja sa Zapadom.

Zato su na Zapadu iznenada pomislili: zašto ne ponoviti ukrajinsku varijantu? I, počeli su da je realizuju – po svim glavnim tačkama“.

Kedmi je uveren: „Zapad sebe poslednjih dana uvlači zamku koja Belorusiju još više gura prema Rusiji. A sva ta igra je bila sračunata na to – baš kao što je bila i igra s Ukrajinom – da se Belorusija odvoji od Rusije, da se Belorusija privuče sebi. Pa da sutra snage, koje budu branile `demokratiju u Belorusiji`, stoje nadomak Smolenska“.

Kedmi sve što je Zapad u Belorusiji pokušao prethodnih dana naziva „avanturom“ i ponovo potencira:

„Šta su njome postigli? Uništili su poslednje šanse da će se Belorusiji ikada okrenuti prema Zapadu“.

Istovremeno je beloruski poslanik Andrej Savinih rekao da su proteste protiv Aleksandra Lukašenka „inspirisale Poljska, Litvanija i Ukrajina“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here