Home AKTUELNO ISPOVEST ŽENE MIKE ALEKSIĆA: SVE SU TO DOBRO ORGANIZOVALI KROZ INSTITUCIJE SISTEMA,...

ISPOVEST ŽENE MIKE ALEKSIĆA: SVE SU TO DOBRO ORGANIZOVALI KROZ INSTITUCIJE SISTEMA, NE DAJUĆI MU PRILIKU DA KAŽE IJEDNU REČ

756
0
SHARE

Mika je strašan borac i verujem da nije kriv. On je čovek koji se ne da. Oni su u jednom danu srušili ceo nečiji život, karijeru, čast… Sve su to dobro organizovali kroz institucije sistema, ne dajući mu priliku da kaže ijednu reč.

Čoveka su spakovali par ekselans. Ja se divim tom master majndu. Ovo je vrhunski obavljeno, beskrajno profesionalo, ali ne možete da popustite pred tim. Kad imate džina pod košem, ako ne možete ništa drugo, onda mu bar odvežite pertle.

Ovo i kroz šta sve prolazi, sa čim se suočava i kome veruje, u razgovoru, za „Novosti“, prvi put od hapšenja njenog muža, priča Biljana Mašić, profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i supruga reditelja Miroslava Mike Aleksića, kojeg su glumice Milena Radulović, Iva Ilinčić i još pet devojaka, koje ne žele da otkrivaju identitet, a koje su pohađale njihov dramski studio „Stvar srca“, optužile za silovanja i nedozvoljene polne radnje.

– On je čovek koji zdravlja nema i, što je ranije rekao jedan njegov lekar, živi na karakter. Tako je i sada. On živi na karakter i iz inata, da dokaže istinu – kaže nam Mašićeva. – Taj pritvor u kom se nalazi, na takav način i u takvom njegovom zdravstvenom stanju, služi tako kao da bi najbolje bilo kad bi on sad bio dovoljno ljubazan da umre u zatvoru. To bi bilo sjajno.

I da priča ostane tu gde su je posle 101 dana plasirali. Za 101 dan niko u Srbiji nije imao priliku da čuje ni jednu jedinu reč druge strane. A nije da nismo pokušavali. Ali šta da radite kad nam iz tih medija kažu: Ma, da je i najneviniji, nas ne zanima, mi pratimo drugu stranu.

Biljana kaže da je tu noć, 16. januara, kad je njen suprug uhapšen, uglavnom presedela sa njihovim psom i da je njen život od tada, već mesecima, kao u nekom balonu, odvojen od sveta.

– To je situacija kad pritisak ne možete da spustite ispod 170 sa 100. Ako ne capnete, vi se dignete, pa idete dalje. Te subote sam čekala da gledam seriju „Klan“, a Mika je nešto

čitao. Zvoni nam interfon, ja se javljam, kad čovek kaže: „Komšinice, izgubili smo ključeve, možete li da otvorite?“ Ja otvorim i onda pomislim, nekome sam možda pustila nezvane goste.

Nije prošlo 20 sekundi, zvone nam na vratima. Otvaram, a nekoliko ljudi stoji u mraku, nisu upalili svetlo. „Mi smo iz policije“, kažu. Ja začuđeno: „Kako, zar niste komšije što su izgubile ključ?“ Oni tu preseku i pitaju da li je Miroslav Aleksić tu. On dođe, pitaju da uđu i on ih, naravno, pusti. Nisu hteli da sednu, već su ga zamolili da pođe sa njima na informativni razgovor i da da iskaz.

Mašićeva priča da je dok se Mika presvlačio, inspektorka od nje tražila njegove lekove:

POSLE KRITIKA ZBOG „BALKANSKE MEĐE“ POČINJE MILENINO DISTANCIRANJE OD NAS

* U javnosti se provlačilo da je Milena Radulović vašem suprugu zamerila kritiku na njenu glumu u filmu „Balkanska međa“ kada ju je pitao da li je glumila u nemom filmu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here