Home AKTUELNO HILJADE SLOVENACA NA ANTIVLADINIM PROTESTIMA U LJUBLjANI: POLICIJA IM BRANI DA UĐU...

HILJADE SLOVENACA NA ANTIVLADINIM PROTESTIMA U LJUBLjANI: POLICIJA IM BRANI DA UĐU U SKUPŠTINU! (VIDEO)

1396
0
SHARE

Kako je navedeno u saopštenju policije, sedam osoba je privedeno u policijsku stanicu i kažnjene su novčano kazne zbog kršenja javnog reda i mira, prenosi Hina.

Slovenačka policija privela je sinoć i kaznila sedam demonstranata nakon antivladinih protesta više hiljada ljudi pred parlamentom.

Kako je navedeno u saopštenju policije, sedam osoba je privedeno u policijsku stanicu i kažnjene su novčano kazne zbog kršenja javnog reda i mira, prenosi Hina.

Nakon toga oni su pušteni, a policija nastavlja da prikuplja obaveštenja da li je prilikom demonstracija pred parlamentom bilo i krivičnih dela.

Prema navodima policije, do incidenta je došlo sinoć oko 20 sati, kada je više demonstranata okupljenih u centru grada pokušalo da sruši ogradu ispred parlamenta i oglušilo se o upozorenja policije koja ih je sprečavala da dođu do zgrade.

Policija procenjuje da je na jučerašnjim demonstracijama učestovalo oko 5 hiljada ljudi, dok su nevladine organizacije i različite grupe koje traže ostavku vlade procenile da ih je bilo dvostruko više.

Premijer Janez Janša više puta je rekao da proteste protiv njegove vlade organizuju „ekstremne“ grupe levice i grupe koje navodno tiho podržava i parlamentarna levica, sa ciljem destabilizacije njegove koalicione vlade.

Demonstranti organizovani prekoreko društvenih mreža Janšinu vladu optužuju za desni ekstremizam, širenje govora mržnje, napade na slobodu novinarstva, ugrožavanje ekoloških i demokratskih standarda.

Kritike se odnose i na navodne greške tokom epidemije kovida-19, prilikom nabavke medicinske opreme preko posrednika, ali vlada ih odbija kao neutemeljene i politički motivisane.

Pogledajte video:

(Tanjug)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here