Home AKTUELNO HERCEGOVINA SE TRESLA CELU NOĆ: POGLEDAJTE PRVE SNIMKE NAKON JAKOG ZEMLJOTRESA (VIDEO)

HERCEGOVINA SE TRESLA CELU NOĆ: POGLEDAJTE PRVE SNIMKE NAKON JAKOG ZEMLJOTRESA (VIDEO)

756
0
SHARE

Region je juče nešto posle 23 sata pogodilo čak 11 zemljotresa, od kojih je najveći imao 5,7 stepeni Rihterove skale.

Na području Hercegovine je nakon sinoćenjeg zemljotresa magnitude 5,7 jedinica Rihterove skale, tokom noći zabeleženo više od 30 potresa slabijeg intenziteta, pokazuju podaci Republičkog seizmološkog zavoda Srbije (RSZ).

Kako se vidi na listi automatski lociranih zemljotresa na sajtu RSZ, najjači naknadni potres imao je magnitudu 4,1 po Rihteru.

Epicentri svih zemljotresa bili su u blizini Stoca, u Federaciji BiH.

Prve informacije ukazuju da je najjači zemljotres sinoć bio prilično “plitak”, odnosno da je hipocentar na svega dva kilometra, prenosi Kliks.

Zemljotres je sinoć potresao Bosnu i Hercegovinu u 23 sata i 7 minuta, a epicentar je bio u blizini Stoca.

U Stocu je zabeležena i jedna žrtva, devojka na čiju je kuću pala stena. Ima više povređenih, a dramatično je bilo i u Ljubinju gde je pričinjena znatna materijalna šteta. Najveća šteta u Ljubinju je na zgradi opštine koja je građena još za veme Austrugarske monarhije.

Stevan Bekan, načelnik štaba za vanredne situacije u Trebinju, rekao je da u tom gradu nije bilo povređenih građana i da nije bilo prijava da je došlo do većih oštećenja stambenih jedinica.

“Naravno, treba i dalje biti na oprezu onako koliko je moguće, jer postoji mogućnost novih potresa u smirivanju tla. Iskreno se nadam da neće biti ovakve jačine”, rekao je Bekan.

Podrhtavanje tla se osetilo i u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i drugim gradovima. Treslo se i u Crnoj Gori, Dalmaciji, a potres se osetio i u Srbiji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here