Home AKTUELNO HAOS UNUTAR SRS: SKIDAJU ŠEŠELJA SA ČELA STRANKE- EVO ŠTA SE DEŠAVA..

HAOS UNUTAR SRS: SKIDAJU ŠEŠELJA SA ČELA STRANKE- EVO ŠTA SE DEŠAVA..

913
0
SHARE

Među radikalima je “zvonilo”. Vojislava Šešelja prozvali su saborci za džip od 140.000 evra, sedam škoda, bogaćenje, ali i da je “zadušna baba” u svakoj priči.

Deo funkcionera smatra da za SRS nema budućnosti ukoliko “ne odu svi sa prezimenom Šešelj”.

Poslednjih nedelju dana, preciznije od prošlog utorka i sednice Centralne otadžbinske uprave, unutar SRS su žestoki okršaji, koji svedoče da je jedna od najdugovečnijih stranaka u Srbiji pred mogućim raspadom i cepanjem.

Sve je počelo ni manje, ni više – od viber grupe radikala. Pojedini članovi iznosili su kritike na rad Šešelja, njegove porodice i užeg rukovodstva SRS. Kako su se prozivke nizale, tako je Šešelj naređivao administratoru grupe da izbacuje kritičare. Ali, kada bi nekog izbacili, tako bi ga neko od članova grupe iznova vraćao.

Posle nekoliko dana konkretnih kritika, dugogodišnja zvanična viber grupa SRS je po nalogu Šešelja ugašena, ali odmah je formirana nova, naziva – Otadžbinski krizni stab. Tu je nastavljeno sa kritikama Šešelja i familije.

Lider SRS na sve to saziva sednicu Centralne otadžbinske uprave, ali ne kao proteklih godina vikendom, kada svi članovi mogu da prisustvuju. Ovu je zakazao u utorak u deset ujutro.

– Pokušao je da izbegne ljude, ali nije uspeo. Najžešći su bili Nemanja Šarović i predsednik topličkog okružnog odbora Zvezdan Ristić. Oni su direktno postavili pitanje

novca, privilegija koje na konto stranke ima porodica Šešelj i njima bliski ljudi, a da za stranku nisu uradili ništa – navodi izvor iz SRS.

Predstavnik radikala iz topličkog kraja direktno je pitao Šešelja za automobile, za plate i dodatne prihode koje imaju članovi u Beogradu, dok po unutrašnjosti stranka nema osnovne uslove za rad.

– Za loše rezultate je on kriv jer je kod naroda izazvao negativan utisak pojavljujući se na televiziji i mešajući se u sve, od vakcina do politike. Rečeno mu je da je “baba za sve” i da bi za stranku bilo bolje da je manje gostovao i da mu je vreme da se povuče – navodi izvor “Blica”, i dodaje:

– I Šarović mu je skresao, ali je Šešelj bio neprijatan prema njemu i grubo ga prekinuo. Rekao mu “ovo je podlo i posle ovoga nema mesta ili za tebe ili mene”, te da Šarović napusti stranku – ljutito je poručio Šešelj i okončao sednicu. Tri dana posle, u petak, obezbeđenje je Nemanji Šaroviću zabranilo ulazak u Magistrat, gde je centala SRS.

Među radikalima otvoreno je pitanje korupcije u stranci i ko se sve i kako okoristio. Potegnuto je i otkud Šešelju 140.000 evra za rendžrover koji voze “samo tajkuni i poneka uspešna turbo folk pevačica” te da li je “Šešelj zapravo sponzoruša i čija”.

Ipak, posebna pažnja iznova je vraćena na pet od sedam crvenih “škoda fabija karavan” koje su razdeljene unutar SRS. Poreklo ovih vozila koje su dobili pojedini radikali je upitno, ali je zato članstvu poznato kome su podeljena.

– Šešelj ih je podelio. I to sinu Mihajlu, koji nema nikakve veze sa strankom, niti je bilo šta za partiju uradio. Potom Milici Šešelj, bivšoj snaji, odnosno bivšoj ženi najstarijeg sina Nikole, koji je javnosti poznat po učešću u rijalitiju “Parovi”. Jednu “škodu” dobija Vjerica Radeta, koja nema položen vozački, pa je auto registrovan na mlađu sestru Željku, potpredsednicu RIK-a. Takođe “škodu” dobija i LJiljana Mihajlović, poslanica, ali zapravo Šešeljeva sekretarica, javnosti poznata po stanu koji je pre 25 godina po dolasku radikala na vlast u Zemunu oduzet porodici Barbalić. I ovu “škodu” vozi njen sin. Data je i Andrijani Arnautović, nepoznatoj članstvu, koja je zvanično angažovana na Šešeljevom slučaju u Hagu, koji više nije aktuelan – navode radikali.

Kako dodaju, sve ove “škode” su preuzete tako što su njihovi novi vlasnici otišli do izložbenog prostora, potpisali i odvezli kola. Nejasno je i kako su oni, koji su funckioneri, opravdali “prinovu” u imovini pred Agencijom za borbu protiv korupcije gde moraju da prijave sve promene, ali i poreklo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here