Home AKTUELNO HAOS U NEMAČKOJ: RASTE BROJ MRTVIH I NESTALIH- SITUACIJA JE DRAMATIČNA! (VIDEO)

HAOS U NEMAČKOJ: RASTE BROJ MRTVIH I NESTALIH- SITUACIJA JE DRAMATIČNA! (VIDEO)

113
0
SHARE

Posebno dramatična situacija je u Ojskirhenu na jugozapadu Severne Rajne – Vestfalije,

gde se nalazi brana Štajnbahtalšpere, koja može da pukne. Obližnji auto-put A61 potpuno je blokiran, saopštila je policija. Organizacija za tehničku pomoć (THW) i policija nadziru branu. Voda je već počela da se izliva preko brane, da bi u međuvremenu nivo vode lagano opao, ali ne može biti govora o prestanku opasnosti.

Zatvoreni auto-putevi

Delimično ili potpuno su zatvoreni i auto-putevi A1 Keln–Dortmund, A3 Keln–Oberhauzen, A61 Keln–Menhengladbah i A61 Menhengladbah–Koblenc.

I ostale brane u Severnoj Rajni – Vestfaliji su nakon konstantnih i obilnih padavina u opasnosti. Popustila je i brana Bevertal u Hikesvagenu. Voda trenutno nekontrolisano teče preko ivice te brane, rekao je portparol lokalnog Kriznog štaba u četvrtak ujutro. Više od 1.000 ljudi moralo je da napusti svoje domove.

Bez struje

135.000 stanovnika savezne pokrajine Severne Rajne – Vestfalije ostalo je bez struje. Vatrogasci su u toj pokrajini bili u akciji u Kelnu, Diseldorfu, Dortmundu, Bohumu, jer je voda ušla u podrume mnogih kuća i garaža, srušila drveće i poplavila ulice i puteve. Poplave su posebno teško pogodile i grad Vupertal.

Oluja Bernd je u sredu u mnogim mestima izazvala uzbunu: bilo je klizišta i odrona zemlje, ulice su poplavljene, stotine podruma su pune vode, a železnički i drumski saobraćaj je poremećen. Obilne kiše zahvatile su i pokrajine Baden-Virtemberg, Saksoniju i Bavarsku. Vlasti očekuju da će vodostaji reka tokom dana nastaviti da rastu.

(tanjug)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here