Home AKTUELNO GORI INTERNET- „GUŠIŠ ME!“POLICAJCI OBORILI DEVOJKU NA POD I DAVILI, JER NIJE...

GORI INTERNET- „GUŠIŠ ME!“POLICAJCI OBORILI DEVOJKU NA POD I DAVILI, JER NIJE NOSILA MASKU (VIDEO)

844
0
SHARE

Snimak nasilnog hapšenja žene na ulici u Melburnu izazvao je brojne reakcije na internetu. Na njemu se vidi kako policajac silovito gura ženu prema zidu držeći ruke na njenom vratu, a potom je ruši na pod, preneo je „CNN“.

Policija je u saopštenju navela da su policajci bili u patroli kada su ugledali 21-godišnju ženu kako hoda ulicom bez zaštitne maske. Odučili su da je uhapse nakon što je odbila da da svoje podatke.

Država Viktorija uvela je vanredno stanje u nedelju zbog skoka u lokalnom prenosu korona virusa, a stanovnici Melburna već neko vreme moraju da nose maske prilikom svakog izlaska iz svojih domova. Kazna za nenošenje maske je 120 evra.

Na video snimku incidenta može se čuti kako žena viče „gušiš me“, „skini mi se“ dok policajac drži ruke na njenu vratu i gura je uza zid.

Može se čuti i glas muškarca koji snima: „Skidaj se sa nje“. U jednom trenutku, žena nogom gurne policajku koja je pokušala da se umeša.

Ubrzo zatim policajac je srušio devojku na zemlju dok na ponavlja: „Šta sam učinila, šta sam učinila“.

Potom se umešao i mladić te devojke rekavši da je ona izuzeta od nošenja zaštitne maske.

Za „7News“ kasnije je ispričao:

„Strašan je način na koji su nas zastrašivali. Ne osećamo se zaštićeno. Samo traže svađu i žele da kažnjavaju ljude, to nije zakon.“

Policija je u saopštenju navela kako žena nije rekla da ima izuzeće od nošenja maske. Napomenuli su u saopštenju da je žena postala fizički agresivna te da je udarila policajku koja je kasnije prevezena u bolnicu na posmatranje.

Devojka se tereti za opiranje hapšenju i napadu na policiju. Puštena je uz kauciju.

(Jutarnji list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here