Home AKTUELNO FILIP ŠVARM: VUČIĆ JE NOVI MILOŠEVIĆ, A SNS JE MAŠINERIJA S KOJOM...

FILIP ŠVARM: VUČIĆ JE NOVI MILOŠEVIĆ, A SNS JE MAŠINERIJA S KOJOM SE NE BI MOGAO POREDITI NI SPS NI JUL

554
0
SHARE

Odgovorni urednik nedeljnika Vreme Filip Švarm kaže da je 5. oktobra finalizirano to što se još ranije znalo – da je (tadašnji predsednik SRJ Slobodan) Milošević gotov.

Takođe ističe da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobitnik 5. oktobra.

“Upadljivo je da Milošević tokom 5. oktobra traži intervenciju i od Nebojše Pavkovića, načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije, Vlajka Stojiljkovića, ministra unutrašnjih poslova da što robusnije postupi, praktično generali policije dižu ruke od Miloševića, gledaju u plafon. Dakle, Milošević je bio gotov. a 5. oktobar je bio dan kada je to finalizirano”, kaže Švarm u emisiji TV N1 o 20. godišnjici 5. oktobra.

On ocenjuje da je Vučić “baštinik Miloševića”.

“Imamo svu vlast u rukama samo jednog čoveka, SNS je mašinerija s kojom se ne bi mogao porediti ni SPS ni JUL”, smatra Švarm.

On dodaje da je Vučić dobitnik 5. oktobra, jer da ga nije bilo da li bi “išao u Vašington, u Damask kod Bašara el Asada, Vučić bi bio jedan važan čovek u Srpskoj radikalnoj stranci, ali, da li bi imao ovu ulogu”, pita Švarm.

“Taj generalni trend, evropski put Srbije, to je ostalo trajno od 5. oktobra. To ni ovi što su se vratili, a koji su devedesetih maksimalno pomagali Miloševiću, ne mogu da promene”, naglašava Švarm.

Komentarišući situaciju sa javnim medijskim servisom RTS-om, Švarm kaže da on nije televizija “koja ima govor mržnje”, već su to Pink, Hepi…

RTS u Miloševićevo vreme jeste bila udarna pesnica, u vreme Vučića to nije, kaže Švarm.

“Vučić je, zapravo, pokušaj kontrole medija krajem devedesetih preveo na obogaćen način u 2020. godinu. Sloboda medija u Srbiji nalazi se na niskom nivou. Da li je devedesetih bilo gore, jeste, tada su ubijali novinare, sada ih hvala Bogu ne ubijaju, ali kada najmoćniji čovek Vučić nazove novinare N1, Danasa, Vremena lažovima, tajkunskim plaćenicima, da li se osećamo sigurnim?! Kada šalje takve poruke za novinare koji samo profesionalno rade svoj posao, o kakvoj mi slobodi medija možemo da govorimo i sigurnosti novinara”, pita Švarm.

(N1)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here