Home AKTUELNO BRITANCI U ŠOKU, JE LI MOGUĆE DA RUSI OVO RADE?! Taktika ruskih...

BRITANCI U ŠOKU, JE LI MOGUĆE DA RUSI OVO RADE?! Taktika ruskih trupa poslednjih nedelja ostavila London u čudu..

766
0
SHARE

Ruske trupe u Ukrajini postaju ranjive zbog taktike vojnog rukovodstva koja podseća na Drugi svetski rat, saopštilo je u petak britansko Ministarstvo odbrane.

Poslednjih nedelja, ruske snage su nastavile da grade velike odbrambene položaje duž linije fronta, pri čemu je većina njihovih napora verovatno bila usmerena oko grada Svatove u regionu Luganska.

Odbrambene linije koje je nedavno izgradila Rusija prate tradicionalne vojne planove za učvršćivanje, „uglavnom nepromenjene od Drugog svetskog rata“, navelo je britansko ministarstvo u svom dnevnom ažuriranju obaveštajnih podataka o ratu u Ukrajini.

Poslednjih nedelja, ruske snage su nastavile da ulažu značajne napore da izgrade široke rovove i odbrambene položaje duž linije fronta. Britansko ministarstvo odbrane je saopštilo da takve konstrukcije decenijama nije koristila većina zapadnih armija i da će verovatno biti ranjive na moderne, precizne indirektne udare iz Ukrajine.

„Izgradnja glavnih odbrambenih linija je dodatna ilustracija povratka Rusije pozicionom ratu koji je u velikoj meri napušten od strane većine modernih zapadnih vojska poslednjih decenija“, navodi se u saopštenju.

Ruske trupe kopaju razrađene sisteme rovova širom Ukrajine, kao i u Rusiji, u Belgorodu, blizu granice sa Ukrajinom, usred ruskih strahova da bi Ukrajina mogla da izvede udare na rusku teritoriju.

Oglasi za kopače rovova

U Hersonu, ruske trupe kopaju rovove i utvrđuju svoje položaje pripremajući se za moguću ukrajinsku kontraofanzivu u istočnom delu regiona, dok je bitka za grad Bahmut na istoku Ukrajine u velikoj meri prerasla u rovovski rat. I ove nedelje, oglasi koji traže ruske kopače rovova su se navodno pojavili na veb stranicama sa oglasima za posao.

Ruski medijski kanal Možem Objasnit (Možemo da objasnimo) podelio je u Telegramu nekoliko veb-sajtova sa spiskom poslova koji traže radnike za kopanje rovova i drugih odbrambenih struktura u regionima Zaporožja, Luganska i Belgoroda.

Zvaničnici ukrajinske odbrane ocenili su ove nedelje da bi Rusija mogla da se sprema da pokrene novu ofanzivu već u januaru 2023. koja bi mogla da uključi drugi pokušaj zauzimanja glavnog grada Kijeva.

„Rusi pripremaju oko 200.000 novih vojnika. Ne sumnjam da će još jednom krenuti u Kijev“, rekao je ukrajinski general Valerij Zalužni u intervjuu za The Economist u četvrtak.

(newsweek.com)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here