Home ŽIVOT UHVAĆENO ČUDOVIŠTE IZ JUŽNE MORAVE: MEŠTANI U STRAHU DA KROČE U REKU!

UHVAĆENO ČUDOVIŠTE IZ JUŽNE MORAVE: MEŠTANI U STRAHU DA KROČE U REKU!

1377
0
SHARE

Goran Stoiljković zvani Musa, ribolovac iz sela Stubal kod Vladičinog Hana, oduvek je želeo da u Južnoj Moravi upeca soma kapitalca, a ta želja mu se posle mnogo godina bavljenja ribolovom ispunila početkom ovog meseca.

Kada je krenuo na pecanje, nije ni mogao da nasluti kakav ga ulov tamo čeka, međutim, kada je zabacio udicu, za veoma kratko vreme osetio je da se nešto veliko zakačilo za nju.

U prvi mah je pomislio da je reč o nekom predmetu koji su neki neodgovorni građani bacili u Moravu, ali kada je povukao jače udicu ka sebi primetio je ogroman rep ribe kako landara na površini vode. Tada je shvatio da je ulovio soma kapitalca i počeo znalački da povlači ulovljenu ribu ka sebi koja se žestoko otimala.

Musina borba sa ribom trajala je puna dva sata, a kada ju je napokon izvukao na obalu nije mogao da veruje kolikog soma je ulovio u Moravi, ostao je gotovo bez daha kada je kantar pokazao da ulovljeni kapitalac teži 47 kilograma.

Musa procenjuje da je som star preko 20 godina i da ga je oblačno vreme izmamilo danju u lov kada je i naleteo na njegovu udicu.

Mnogi meštani sela Stubal došli su lično da izmere ulov svog komšije Muse, a kada su se svojim očima uverili šta je ovaj strastan ribolovac izvukao iz Morave mnogi su rekli da se više neće usuditi da bosim nogama zagaze u nju.

(Alo.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here