Home ŽIVOT Sveštenik postavio kameru u crkvi da otkrije kako nestaje novac, šokirao se…

Sveštenik postavio kameru u crkvi da otkrije kako nestaje novac, šokirao se…

669
0
SHARE

Poražavajući snimak zabeležile su sigurnosne kamere postavljene u Crkvi Svetog cara Konstantina i carice Jelene u čačanskom naselju Konjevići.

Ova bogomolja već nekoliko puta se našla na meti provalnika i ponovo je usledio sraman čin, kad je jedan od „vernika“ prišao ikoni, celivao je a zatim i uzeo novac koji se tu nalazio.

Već duže vreme sam primećivao da neko uzima novac koji se nalazi ispod ikone, bio sam prinuđen da postavim kamere. Ono što sam video ostavilo me je u šoku.

Taj čovek je dugo dolazio i molio se u ovom hramu, nosio je sa sobom istrošenu brojanicu koju je vrteo u ruci, što je govorilo o tome da je bio vernik ili se samo tako predstavljao.

Tražio je moj blagoslov da boravi u crkvi i dolazio je nekoliko puta tokom sedmice, kazao je za RINU, protojerej Miodrag Todorović starešina crkve u Konjevićima.

Provalnik je odranije poznat policiji, a već je osumnjičen da je obio nekoliko manastira i crkva na teritoriji grada Čačka.

Sa sobom je nosio šrafciger čime je olako obijao što se vidi i na snimku, bio je iskusan i trebalo mu je svega nekoliko minuta. Čekao je trenutak kad nikog nije bilo u hramu. Policija ga je identifikovala i još uvek ga traži, dodao je otac Miodrag.

Prema saznanjima agencije RINA, na meti ovog razbojnika našli se su i manastir Nikolje u Ovčar Banji, kao i crkva Uspenja Presvete Bogododice u Čačku. Čačačnska policija intezivno radi na rasvetljavaju ovih slučajeva.

Posetite naš kanal na „Telegramu“- Sve ono što drugi prećutkuju- OVDE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here